|

Salut TPU. Site-utile acestea care spun ca localizează ip-ul unui calculator cat sunt de serioase si cam ce precizie au? De exemplu eu care stau in estul tarii (Vaslui) când incerc să-mi localizez propiul ip ma arata la sute de kilometri prin Suceava, Bucuresti etc. Chiar si contul de Yahoo ma arată ca sunt conectat tocmai in Timişoara. Ce utilitate mai are aşazişa localizare? Cine poate localiza cu precizie un ip? De ce apar aceste erori de localizare de sute de kilometri?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut,

Problema e tehnica si se datoreaza faptului ca tu iesi in internet printr-un ip public.

In functie de operator, tu ai asignat un ip public direct ori iesi intr-o retea privata a operatorului de internet, retea care la randul ei iese prin cateva ip-uri publice.

Acum, ip-ul public se cumpara in range-uri de ip-uri.

Din punct de vedere al acelui site de localizare, acesta vede un ip public. Asa ca se duce si interogheaza niste servere cu privire la cine are acele ip-uri. Si gaseste. Daca operatorul de internet a inregistrat aceste ip-uri si el este din Timisoara (sau sediul social este acolo), atunci o sa iti spuna Timisoara. Ceea ce este corect, asa afla.

Daca insa operatorul ia internet de la alt operator (gen retea de cartier) se aplica acelasi algoritm.

In functie de operator vei primi diverse raspunsuri. Pe telefonul mobil ar trebui sa primesti teoretic cele mai bune aproximatii datorita standardelor de configurare.

Localizarea cu precizie a unui ip nu se poate face prin aceasta tehnica. Poti eventual sa urmaresti ruta si sa vezi prin ce hub-uri trece. Dar si aceasta tehnica are bubele ei, ar putea sa te localizeze la mii de km departare, nu sute. Asa cum e posibil sa te localizeze in acelasi oras. Dar asta este iarasi parte de cum e configurat internetulla operatorii respectivi.

Nefiind un standard foarte clar la configurari, fiecare face dupa cum il taie capul si dupa nevoi. Asa ca nu prea ai ce sa faci.

Aplicatia de localizare nu functioneaza decat informativ. Si nu poate fi utilizata in mod special.

Deci nu poti localiza corect prin ip.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Localizarea ip ului se face cu aproximatie la zona geografica si in general se face destul de precis, insa, daca tu stai in VS nu e obligatoriu ca furnizorul tau de internet sa iti ofere un IP localizat chiar in VS

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel putin pe mine ma localizeaza ok si pe android la fel

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Site-utile acestea care spun ca localizează ip-ul unui calculator folosesc diferite baze de date cu informatii neactualizate si aproximative.
Cine poate localiza cu precizie un ip? - providerul tau (si inca cineva :))

Incearca aici sa vezi daca te gaseste in Vaslui
https://www.maxmind.com/en/geoip-demo

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează