|

Salut TPU!

Stie cineva cum pot sa invata limbaje de programare.

Stie cineva un site ceva.

In special as vrea sa invat HTML,CSS,JS,PHP, JAVA.

Site-urile sa fie gratis si in engleza.

Multumesc anticipat! Cel mai bun raspuns primeste funda.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ia-le pe rand, daca te apuci de toate deodata iese o varza in final.

In primul rand Html si css nu sunt limbaje de programare. Si cel mai bun tutorial pentru ele il gasesti

http://www.w3schools.com/

Daca vrei neaparat sa cotinui cu partea asta de web poti incepe cu php si api JS si vei gasi tot in link-ul ala ceva tutoriale.

Daca vrei sa te apuci serios de un limbaj de programare ti-as sugera sa arunci intai un ochi pe niste manuale de informatica de liceu sa vezi cam cu ce se mananca programarea si abia apoi sa te arunci la limbaj si in niciun caz Java, care e un limbaj orientat obiect la inceput.

Ori php ori c++.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Îmi pare rău că ai dat deja fundă înainte să citești răspunsurile oamenilor cu adevărat serioși, care știu despre ce vorbesc și nu dau răspunsuri doar în funcție de ce găsesc pe Google.

Mi-e greu să cred că a învățat cineva ceva de la Zero pe w3schools.
Cel mai bun și mai gratis site pentru a învăța programare și web-design (HTML și CSS) este Youtube.
Caută "html tutorial", "php tutorial" sau ce mai vrei să înveți, uită-te la mai multe videoclipuri până înțelegi conceptele de bază, apoi uită-te la alte câteva pentru că aproape sigur a scăpat ceva.
Apoi, când începi să folosești limbajul, poți să te întorci ocazional la w3schools, ca să îți amintești unele concepte, dacă nu sunt alte site-uri mai bune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut,

Eu, in locul tau, mi-as propune sa fac un proiect de pe urma caruia sa scot niste bani, gen: niste de gestionare a intretinerii la bloc... practic sunt milioane de idei.

Dupa ce ai gasit ideea, iti imaginezi cam cum ar arata si ce ar face aplicatia, si te duci sa intrebi oe cineva care lucreaza in domeniu (ex aplicatie intretinere, te duci la administratorii blocului in care stai si pron vecini) si le oferi acces gratuit cu conditia sa iti explice ce vor iar ei sa o foloseasca.

Apoi... dupa ce ai inteles cum functioneaza aplicatia... ca workflowuri logice, te apuci si incepi sa cauti pe net.

La inceput vei fii aproape dezamagit de cat de mult este si cat de mult ai de invatat. Sunt o groaza de surse de informatie.

Ia-o si tu usor. Nu trebuie sa fii bun intr-un limbaj. pentru inceput cel putin. Ci eficient. Construiesti intai scheletul si la final aplici efecte.

Asa ca te-as sfatui sa te uiti intai la html (care reprezinta partea de client a aplicatiei tale, doar ceea ce este in browser). Din pacate html-ul este o chestie statica si proasta. Asa ca lumea a venit cu css-ul. Sa mai machieze un pic HTML-ul.

Dar chiar si frumos si machiat html-ul ramane prost. Astfel ca lumea a venit cu un limbaj numit javascript care poate sa il faca cat de cat mai destept. Peste javascript apar chestii precum jquery. Peste css apar si alte noutati precum less, bootstrap, etc.

Dar nu ai nevoie de toate... ia-o usor.

Apoi, pe partea de server apare php-ul (sau mvc, asp.net, etc).

Aici e un pic mai omogena situatia. Doar un pic. Daca pe client trebuie sa faci folosind 3 tehnologii de baza, minim (html, css, js), pe server ai un limbaj. Dar apare problema cu baza de date, cum accesezi, cum citesti, cum trimiti datele, accesul la fisiere, la servicii, etc.


Deci e drum lung. Daca nu ai rabdare. nu e drumul tau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aaa. scuze ca m-am luat cu virba lunga. O carte care ar trebui sa te ajute ar fi suportul pentru examenul 70-480 de la Microsoft.

Incearca linkul asta:
Exam Ref 70-480: Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3

https://:///......com.au/url

Daca nu merge, cauti pe google pdf-ul.

Si inca ceva, personal nu ti-as recomanda w3schools. Sub nici o forma.

Vei citi ca tampitul sute de taguri care nici nu prea te intereseaza majoritatea. Pt ca unele sunt implementate in toate browserele altele nu. Nu are sens sa te chinui aiurea...

Parerea mea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://www.w3schools.com e cel mai bun. Dacă vrei mai mult, cel mai bine ar fi să faci rost de un manual de informatică, după cum spune şi suntserios.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează