|

Salut, TPU! Stiti foarte bine faptul ca pc-urile HP au suportul de procesoare foarte limitat de catre BIOS chiar daca chipset-ul le permite. M-am uitat in lista de procesoare suportate de catre HP DC 7600 SFF si erau doar 2 pentium 4 si vreo 6 pentium d. Ideea este ca eu am un pentium 4 care nu este in acea lista (800 Mhz FSB max). Tinand cont ca suporta un procesor care nu e in lista (E suportat de chipset bineinteles) poate sa suporte Core 2 Duo E4700 din moment ce e suportat de chipset si are 800 Mhz FSB? (nu e in lisa cpu urilor suportate a placii de baza dar tinand cont ca nici procesorul actual nu e, cine stie). Ce ziceti?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

E vorba de recomandarile producatorului, in urma testelor pe care acesta le-a facut cu modelele respective. Nimeni nu te impiedica sa pui un model compatibil cu socketul placii de baza, dar daca el nu este recunoscut de sistem, riscul achizitiei noului procesor cade in sarcina ta.
De ce sa risti, daca producatorul iti pune la dispozitie o gama generoasa de procesoare pe care pe poti cumpara fara sa-ti faci griji despre functionalitatea lor? (unele cer update de Bios, dar producatorul a prevazut si acest caz).
Daca vrei procesoare mai puternice, schimba si placa de baza, ca sa fii sigur ca le suporta.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

De obicei, daca socket-ul se potriveste, atunci sistemul porneste cu procesorul.
Firmele ca HP, Siemens, Dell etc. si-au capatat renumele in urma calitatii produselor. Daca ei recomanda unele componente, atunci inseamna ca si-au proiectat si testat produsul ele.
Cu alte componente, chiar daca functioneaza sistemul, ei nu le recomanda din ceva motiv.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Stiu, din pacate Bios-urile pc-urilor HP limiteaza posibilitatile de a face upgrade.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mihai21011989):

Tocmai din acest motiv tin mai mult.
Nu permit utilizatorului sa seteze parametrii "la limita", de exemplu owerclock.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Nu fac overclock pentru tocmai din cauza asta. (Pe niciun pc)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Lista aceea arata mai mult care sunt procesoarele cu care PC-ul este vandut, nu cred ca e musai sa pui numai de alea. Cel putin ei nu garanteaza ca celelalte nu pot sa functioneze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează