anonim_4396
| Anonim întreabă:

Stiu ca s-ar putea sa va para ciudata intrebarea, dar ascultati pana la capat. Am aceasta carcasa: http://www.pcgarage.ro/carcase/deepcool/tesseract-black/ si as vrea sa ii mai adaug 2 ventilatoare pe tavan, pentru ca pur si simplu simt ca intra praf pe acolo si as vrea sa acopar locul acela cu ceva, si sa fie un airflow mai bun. Ce ventilatoare imi recomandati? In orice caz vreau ceva tot cu led albastru ca sa se vada frumos. Eu m-am gandit la cele ale carcasei, adica acestea http://www.pcgarage.ro/......-led-blue/ pentru ca stiu ca isi fac treaba si ca nu fac zgomot, deci nu se poate pune problema de avion :))
Si cum ar trebui sa le pun? Cineva mi-a zis ca ar fi bine sa le pun pe toate sa scoata, dar am citit pe net ca trebuie sa am si care sa bage.

7 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

Ideea de baza e ca trebuie sa ai un plan eficient facut. Trebuie ca in cazul ala, cele de sus fie sa bage aer, fie sa scoata. Sincer, eu cred ca e mai bine sa bage aer, pentru ca sursa e jos, si daca pozitionarea e corecta, o sa scoata aerul. Plus cele 2 ventilatoare din lateral(daca le ai) care sa scoata si ele aerul. Mai pe romaneste, trebuie sa pui cum vrei, dar aerul sa treaca pritr-un spatiu cat mai mare din carcasa, si trebuie ca numarul ventilatoarelor care scot aerul(ca si flux) sa fie peste cele care baga aer. Daca e invers, se aduna aer, si devine ineficient sistemul asta de racire cu aer.

Varianta 2 ca sa nu intre praf pe acolo e sa pui o foaie ceva peste carcasa.
Varianta 3 e: ai sa te plictisesti de curatat oricum. Grija asta e doar la inceput laughing.

| Anonim explică (pentru sltlp):

Pai... Oricum cel din fata e pentru HDD, cand bag mana la el zici ca nu merge(cred ca e facut sa bage, dar e pentru ce e in fata carcasei, mai ales ca o sa imi cumpar in curand si un ssd, o sa fie acoperit ventilatorul ala), pe cand cel din spate mereu cand pun mana la el iese aer cald, deci e facut sa scoata. Cum sa le pun pe cele de sus? Oricum foaie ceva nu am cum sa pun, pentru ca iese aer din carcasa pe acolo, si daca as acoperi iese ceva de maro. Si ce ventilator sa pun? In orice caz vreau ceva tot cu led albastru ca sa arate frumos, si mai era unul raidmax dar e mai bun asta de la carcasa si sunt multumit de astea, de aia vreau sa mai iau 2. Oricum, sursa nu are treaba pentru ca e cu ventilatorul in jos, deci sursa nu baga aer in carcasa.

| sltlp a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci foarte nasol airflow-ul in carcasa aia, ca altceva nu pot spune. Daca le pui sa bage aer, o sa fie mega rau. Daca le pui sa scoata, ramane prea mult pe minus. Si daca pui unu baga, altul scoate, poti spune ca le pui degeaba, deoarece sunt apropiate. Singura solutie pe care o vad e sa bage de sus, si celelalte doua sa scoata. Alte idei nu am acum.

| Anonim explică (pentru sltlp):

Eu ma gandesc sa le pun sa scoata. Ce ar fi rau daca ar fi sa scoata?

| valentin75 a răspuns:

Salut! Teoretic cele de sus (ventilatoarele) trebuie sa bage aer in carcasa, banuiesc ca ai sursa in partea de jos. Trebuie creat un circuit al aerului (airflow), sursa de jos da aerul afara, se recomanda sa primeasca aer rece din partea de sus, la fel si procesorul. Bafta!

| LuciWv a răspuns:

Chiar si cu ele praf tot ce depune, mai bine il duci odata pe luna la curatat.

| Anonim explică (pentru LuciWv):

Sunt constient de asta, dar macar se pune pe ventilator praful, nu vine in carcasa, ca il simt eu cum intra acolo, nu mai zic ca atunci cand e pornit il da afara, atunci nu mai intra.