| gabriel2004o a întrebat:

Salut TPU!
Tocmai ce am descoperit ca hibernate mode de pe calculator nu este compatibil cu orice calculator și l-am pornit din cmd.
Exista vreo consecință dacă îl las asa?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Modul de "hibernare" este cel mai economicos si sigur cand intrerupi activitatea pentru un timp mai indelungat, dupa care vrei sa continui din acelasi punct.
Hibernarea inseamna salvarea intr-un fisier mare a intregului continut a memoriei de luctu (RAM), adica a starii de moment a tuturor programelor. La repornire, continutul fisierului de hibernare se reincarca exact in memoria RAM si se poate continua activitatea exact din punctul unde s-a ramas. In timpul hibernarii calculatorul este complet oprit, deci nu consuma curent aaproape deloc. In caz de pauza de curent, intreaga stare este pastrata in fisier, deci nu se pierde nici o informatie.

Exista si modul "Standby" de economisire cand calculatorul nu este folosit, dar are un mare dezavantaj fata de hibernare. In modul Standby, calculatorul pastreaza informatia in memoria RAM (alimentat), si NU intr-un fisier. Din acest motiv, daca se intampina o pauza de curent, informatiile din memorie se pierd si calculatorul va fi pornit normal, fiind nevoie de incarcarea normala a intregului sistem de operare, dupa care programele folosite, cautarea punctului unde am lucrat etc., ceea ce este mult mai indelunhat.

Cu toate ca revenirea din mod Standby este mai rapida decat din hibernare, eu prefer acesta din urma.

| gabriel2004o explică (pentru Bula):

Deci sa înțeleg ca nu am nimic de pierdut?

| Bula a răspuns (pentru gabriel2004o):

Ai doar de castigat.
Fa reglajele astfel:
- stingerea ecranului: dupa 5 minute de nefolosire,
- intrarea in Standby: dupa 15 minute,
- intrarea in Hibernare: dupa o ora de nefolosire.

Iar la apasarea butonului de pornire: intrare in standby (sau oprire).

2 răspunsuri: