| andrei690 a întrebat:

Transformatoarele de linii de la televizoare arata majoritatea la fel? Un transformator care arata cam asa https://www.google.ro/......ps?/search poate fi transformator de linii?

Răspuns Câştigător
| al3xander a răspuns:

Pai depinde de transformator, un transformator poate fi folosit si invers, de exemplu daca la intrare are 220V si la iesire 9V il poti folosi ca sa faci din 9V->220V dar trebuie sa fie un curent la intrare de amperaj foarte mare (nu o sa functioneze de exemplu daca ii pui o baterie de 9V). in primul rand e bine sa te uiti ce scrie pe transformator, cum e ala din imagine scrie In: 220V si Out:12V si 10A) dar poate scrie doar modelul si dupa aia cauti pe net documentatie despre el.

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! Ala este transformator de rețea, traful de linii arată cu totul diferit. Ai dat degeaba funda, dar mă rog.

| al3xander a răspuns:

Da prietene dar au specificatii diferite, adica sunt transformatoare ridicatoare de tensiune (care fac din 220V tensiuni de 2-10KV, se foloseau la televizoarele vechi cu tub catodic) si transformatoare coboratoare de tensiune (care din 220V pot face 12, 24V etc.). de exemplu transformatorul din imagine (cel la care ai dat tu link-ul) este un transformator coborator de tensiune (are intrare 220V si iesire de 12V si 10A).

| andrei690 explică (pentru al3xander):

Sti cumva cum imi pot da seama daca este coborator sau ridicator de tensiune?

| andrei690 explică (pentru al3xander):

Al meu are legate niste fire subtirele si la primar si la secundar ...ma gandesc daca ar fi ridicator si ar face tensiuni mari nu ar avea ce cauta firele alea acolo e corect?

| al3xander a răspuns (pentru andrei690):

Daca are fire subtirele nu inseamna ca e ridicator sau coborator de tensiune, inseamna ca are curent de amperaj mic. de exemplu transformatoarele de la aparatele de sudura ai sa vezi ca la iesire au cabluri groase pentru ca voltajul este de 12 sau 24V dar amperajul este foarte mare pentru ca electrodul sa se topeasca si firele sa nu se arda.

Întrebări similare