| Zozohun a întrebat:

Salut TPU.
Vreau să cumpăr o licență de Windows 10 home OEM dvd.
Dacă am deja un laptop cu un Windows pe el, pot folosi licența pe care vreau să o cumpăr, care este de tip OEM? Sau trebuia ca laptopul sa fie nou, fără un sistem instalat?

Dau fundă!

7 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Ce windows ai deja pe laptop?
ca daca a venit cu windows pre-instalat, inseamna ca deja are licenta pentru windows-ul ala, asa ca arunci banii degeaba tongue

| Zozohun explică (pentru Zuzu1991):

L-am luat de pe olx. Iar după 6 luni după ce l-am cumpărat mi-a apărut pe ecran "activate Windows". Posibil să fi fost piratat. De aceea vreau sa fiu sigur. Aș dori 10 home OEM pentru ca este mai ieftina

| NLS a răspuns (pentru Zozohun):

Il poti folosi la fel de bine neactivat, Windows 10 ramane pe deplin functional, atata ca nu poti customiza unele chestii prin Settings.
Dar poti schimba wallpaperul folosind un viewer terț pentru imagini (de ex IrfanView).
Si o sa vezi in dreapta jos acel mesaj mereu, dar e doar informativ.

Oricum, de unde doresti sa cumperi licenta?
Emag cumva?
https://m.youtube.com/watch?v=CWy99VMFsMM&t=623s

Uita-te cu atentie la clipul asta intai.

Si da, chiar daca e OEM, va merge activat.
La 10 nimic nu mai e la fel.
Poti chiar si acum sa faci update de la Windows 7, desi in teorie s-a putut doar in primul an.

Daca nu-ti pasa de intimitateavta online, poti lega licenta de contul Microsoft, si o poti muta ulterior pe alt PC. (treaba asta se poate cu licentele OEM incepand cu versiunea 1607)

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Zozohun):

Deh, ignora ce scrie mai sus, win 10 POATE sa expire, pentru ca sunt 2 tipuri de activari: permanenta (nu expira) si cu reactivare, adica de doua ori pe an se connecteaza la un server si re-verifica licenta
si cum, nu am chef sa ma contrazic, cu unii care au capsa pusa ca ei stiu mai bine, fi atent aici:
https://filestore.community.support.microsoft.com/......bec6851466
insa, la sfarsitul zilei, adevarul e ca NU iti trebuie licenta, licenta de win 10 in ziua de azi doar iti descuie niste customizari de windows si... ATAT (are de a face cu faptul ca Mircosoftii fac mult mai multi bani din windows store decat fac din vanzari de licente windows, asa ca isi doresc sa aiba windows la tine in calculator mai mult decat sa iti ia banii pe licenta)

| SpiridusulTuca a răspuns:

Daca tu instalezi windows 10 se activeaza singur, dar sa fie aceeasi versiune cu cea inclusa din fabrica. Asta inseamna OEM, adica este din fabrica si are la Microsoft licenta direct legata de piesele astea. Tu cand cumperi dvd cumperi ori professional or home, mai bun e pro. Si mai bine iei pe usb.

| iulian498456 a răspuns:

Daca laptop-u tau a venit cu Windows instalat, deja are licenta tip OEM pe el, care sta in placa de baza si nu mai poate fi mutata.
Daca vrei sa-ti cumperi o licenta de Windows 10, ai grija sa fie de tip RETAIL. Asta e licenta pe care o muti cum vrei tu de colo colo.
Oricum, iti recomand dupa ce o cumperi (eMAG de exemplu) sa ti-o pui in contul de Microsoft, si asa sigur nu o pierzi.

| Zozohun explică (pentru iulian498456):

L-am luat de pe olx. Iar după 6 luni după ce l-am cumpărat mi-a apărut pe ecran "activate Windows". Posibil să fi fost piratat. De aceea vreau sa fiu sigur. Aș dori 10 home OEM pentru ca este mai ieftina.