| Kindal38 a întrebat:

Salut TPU! Vreau sa-mi fac overclooking la cpu si cand dau in bios la optiune OC si incerc sa modific mhz mergea doar pana in 30 adica 3ghz. Exista vreo modalitate sa scot acea limita si sa pun cati mhz vreau eu? Daca da va rog sa-mi spuneti.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

G3220 nu suporta (teoretic) OC deloc, si nici turbo Boost nu are, ca sa lucreze la mai mult decat frecventa de baza. (care e 3.0 GHz).
Practic, poti incerca sa il cresti pe la 3.2, daca ai un cooler aftermarket foarte bun, de la Noctua de exemplu. (sau altele, dar mai bune decat cele stock Intel ).
Dar ma indoiesc ca ai asa ceva, asa ca daca vrei sa nu ramai fara el, lasa-l asa cum e.
Nu poti face OC unui procesor care nu e destinat OC-ului, si nici fara o racire adecvata.
Daca vrei OC, ai nevoie de un i5 sau i7, cu K in coada numelui.
Eu mi-am dus 2600K ul pana la 4. 9GHz, cu ajutorul unui Noctua D14. (de la 3. 3GHz, cat are frecventa de baza.
Al tau nici macar 200MHz nu poate, fara o racire zdravana, si in plus, 3. 2 nu reprezinta vreo realizare, nu o sa vezi diferenta. ).

4 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Ia mai intii si citeste despre ce e ala OC si ce implica. Din intrebarea ta reiese ca habar nu ai. P.S. E G3220, iarta-l!

| Whitesnake99 a răspuns:

Nu se face OC din frecventa ci din voltaj.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Whitesnake99):

REALLY?!?
am facut OC la viata mea dar NICIODATA nu am modificat voltajul
iar sa maresti voltajul NU da nici un boost de performanta, OARECARE, nici macar VAG!
voltajul trebuie marit cand faci prea mult OC la frecventa, insa rar frecventa se mareste ci FSB multiplier care mareste frecventa overall

@Kindal38 cred ca ar trebui sa citesti serios inainte de a te apuca de o chestie care poate sa iti dea foc la calculator... NO SHlT!
in plus, hai sa iti mai spun 2 chestii mici
1. in general OC se face numai dupa ce ai gasit pe internet ca la respectivul hardware chiar se poate, in istorie au fost putine, un pentium 1 care putea fi OC de la 150MHz la 250MHz si un pentium 2 de la 300MHz la 450M, astea au fost poate cele mai semnificative din istorie (au mai fost niste placi video care erau de fapt generatia deluxe, dar din bios erau limitate la generatia cheap, si puteai sa rescrii bios-ul, dar nu le stiu modelele)
2. ce am scris mai sus e un boost semnificativ (50%), insa in realitate, daca faci 15% e FOARTE mult, deci, din experienta mea, risc-stabilitate vs imbunatatire REALA de performanta, efectiv NU SE MERITA, nici macar putin, nici macar foarte putin