| George_Mihnea_1972 a întrebat:

Vreau sa-mi schimb placa video, dar orice este acum nou pe piata au porturi video digitale.Monitorul meu are Vga si DVI-i dual link,iar placile video noi au Hdmi, DP si dvi-d. Exista vreo metoda sa conectez placa prin dvi cu un cablu dvi-d sau unul dvi-i caruia sa-i rup pini de la analog?

Răspuns Câştigător
| Bizon95 a răspuns:

DVI = DIGITAL Visual Interface
D VINE DE LA DIGITAL
doar ca prima versiune, avea IN ACELASI TIMP fire de analog (si putea fi convertit binemercic de la DVI la VGA cu o mufa simpla si KIOARA (nu avea decat legaturi intre pini)
insa PE ACELASI pini (nu trebuia sa rupi nimic) mergea si digital (se face autodetectie)

asa ca daca monitorul tau are DVI atunci MERGE BINEMERCIC!

ce as face eu in locul tau, TOTUSI ti-am dat un raspuns in contradictoriu, si nu sunt singurul

1. as sufla in iaurt pe seama magazinului, le dau telefon, si spun ca am monitor modelul "CUTARE" (te uiti in spatele monitorului, eventual faci poza la eticheta pe care scrie modelul) si apoi ii pui pe ei (ei SUNT interesati sa iti vand produsul) sa vorbeasca cu specialistul lor (TOATE magazinele de IT au un specialist) si sa verifice compatibilitatea

2. suflu in iaurt pana il fac praf: iau cu, comanda (14 zile garantate de lege in care poti sa dai placa video inapoi) sau de la eMAG (30 de zile drept de retur, date de ei, din politica lor, oricum ai achizitionat produsul), as testa treaba pe toate partile pana sunt sigur 100% ca imi merge, si daca am orice problema, duc placa video inapoi!

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

VGA si DVI-d sunt analogice, difera doar mufa si conexiunile la pini. Un adaptor intre ele costa sub 20 lei.
DVI-i sunt ca si DVI-n, pe care insa exista pini folositi suplimentar, pentru semnal digital.
Ca urmare, tu poti folosi mufa DVI-n pentru conectare (pin-ii se potrivesc), iar daca cheita de plastic nu intra, atuncise poate rupe.

| Frank51 a răspuns:

Exista adaptoare de la orice tip de mufa la orice alt tip de mufa spre ex VGA-DVI, HDMI-VGA.

| George_Mihnea_1972 explică (pentru Frank51):

Am vazut, dar uni zic ca nu functioneaza.