|

Salut TPU. Vreau sa pun pe un desktop care momentan are win 7, o distributie linux (fara ubuntu), care ar fi cel mai bun? Va fi folosit in dual boot cu win 7. Vreau sa mearga bine cu toate driverele instalate si sa pot instala aplicatii de windows prin aplicatia wine. Si un tutorial despre cum sa-l instalez ca sa pastrez si windowsul 7 va rog. Dau funda, multumesc!

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Linix Mint. Nu conteaza cati giga ram ai. Descarci din windows programul Lili usb creator. bagi in stick de 8 giga in USB apoi urmezi pasii din program.Cand ajungi la imaginea ISO adica sa selectezi imaginea ISO a linux-ului, alegi din lista Linux MInt si ti-l descarca atunci automat. Poti sa descarci si separat imaginea ISO a unui Linux MInt si apoi sa selectezi imaginea de unde ai descarcat-o, dar programul Lili Usb Creator iti descarca un linux bun, funtionabil 100%. In program lasi bifat ca sa poata rula si live. Dupa ce s-a facut stick-ul boot-abil te joci nitel live fara sa il instalezi. daca iti place, ai pe ecran optiunea de install. Bineinteles ca live nu poti intra pe net, numai dupa ce il instalezi.La instalare alegi alta partitie din hard. Bafta. Dupa ce ai instalat, la deschiderea PC-ului vei avea optiunea de boot din win sau linux si alegi ce doresti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Si sa iti mai spun ca aplicatrii de win nu va, merge pe nicun fel de Linux. Ai managerul in Linux unde gasesti aplicatii pentru Linux.Doar de acolo se poate instala automat. Alte aplicatii din Linux descarcate separat, le poti instala manual doar.Si manual trebuie sa faci niste comenzi in Terminal, e greu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Cand aveam ubuntu, foloseam o aplicatie "wine" cu care am instalat 2 jocuri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai,prime data ati trebuie un stick de momorie minimum 4gb si al bootezi cu linux intri in bios si dai pe boot stick si apoi dai restart dupa ce ai dat restart imediat apesi f8 si dai pe stick dupa ce ai dat pe el se instaleaza am incercat si merge ati trebuie putina experienta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru gineldllk):

Oke, asta cu dual boot o rezolv eu, ca nu e asa greu, insa ce versiune de linux sa aleg? sa fie pe 32biti ca nu are desktopul decat 1 gb ram

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează