| Ionut1001 a întrebat:

vreau sa stiu daca tastaturile ps/2 sunt bune.si mousurile optice.pa

8 răspunsuri:
| Prezidentul a răspuns:

Mousurile optice sunt cele mai bune, decat alte variante... Totusi ca si conectare, pe USB iti recomand.

| dannyel86 a răspuns:

Din cate am inteles eu, tehnologia ps2 e in inferioritate. Adica, noile hardware vin echipate cu mufe usb si mai putin cu ps2. Nu fac referire aici la calitatea produselor ce au ca mod de conectare ps2 sau usb (depinde de la caz la caz), spun doar ca ps2 s-ar putea sa nu se mai fabrice (am cautat adaptoare ps2 pentru mouse si tastatura si mi s-a spus ca tendinta merge spre usb si ar fi bine sa nu ma chinui, chiar daca am porturi ps2 unde as putea conecta device-uri). Si, ca exemplu, am luat o tastatura pe usb si mi-a facut probleme (deconectari inexplicabile), pe cand pe ps2 n-am intalnit inca dificultati de conectare. Cred ca tine de calitatea produsului, si nu de modul de conectare.

| KodrutZ a răspuns (pentru dannyel86):

Tastaturile USB cam fac nazuri cind au ele chef indiferent de marca. Eu am una Microsoft si tot a mai facut figuri cind a avut ea chef.

| dannyel86 a răspuns (pentru KodrutZ):

Salut. Sa nu uitam un lucru: si Romania e folosita, in majoritatea domeniilor, ca loc de depozitare e rebuturilor de pe urma carora se poate, totusi, sa se obtina profit. E valabil si pentru piata IT. Nu toate produsele usb au problemele de care ne-am lovit noi (am luat mai multe exemplare - acelasi model- de la acelasi producator, acelasi distribuitor si doar cu un exemplar-problema). Partea proasta e ca l-am dat in service si ei n-au gasit nicio defectiune la dispozitiv. L-am testat pe 2-3 calculatoare si a facut aceleasi figuri, dar la ei nu. Si tot eu am ramas cu produsul defectuos ca, deh, suntem romani. E valabil si pentru Microsoft; putine defecte, dar tot dam de ele. Curat ghinion! happy

| KodrutZ a răspuns (pentru dannyel86):

Culmea culmilor e ca nu mi-a mai facut nazuri de o gramada de vreme. In schimb cam cloncane dupa doar vreo 3-4 luni de utilizare... si cind te gindesti ca am in casa o tastatura DTK de vreo 12 ani care merge snur si a fost utilizata cam non-stop in perioada asta.

| dannyel86 a răspuns (pentru KodrutZ):

Se poate intampla oricui. Nu e vina noastra ca am avut acest ghinion. Problema majora apare cand defectiunea se declanseaza sau se face simtita la produsele de mare valoare, cumparate cu bani multi si care au iesit din garantie, pentru care producatorul sau distribuitorul nu mai raspund. Eu cred cu tarie ca produsele mai vechi, construite in trecut, sunt mai durabile decat cele din prezent. Pentru ca interesul e sa se strice cat mai repede, sa cumparam din nou, iar companiile sa fie mereu pe profit.

| KodrutZ a răspuns (pentru dannyel86):

Intru totul de acord. Sa vezi cum pica laptopurile astea ieftine dupa ~2-2.5 ani de folosire nu prea intensa, ceva de speriat.

| florinsb a răspuns:

Salut eu iti recomand o tastatura pe usb si daca mai ai bani poate sa fie si iluminata dar la 75 lei gasesti si iluminata si daca ami ai un pic mai multi bani poate si mecanica si la mouse pe usb neaparat optice nu as prea miza ca dau multe erori si fuge sageata pe ecran daca il ridici un pic asa ca te-as indruma catre v-track primul si 2 pe laser si ajungi si cu asta undeva de la 50 lei pana la 85 lei mai mult nu ca fac acelasi lucru daca vrei mai multe informatii imi scrii un mesaj si mai putem discuta