| NuSeZice a întrebat:

Salut tuturor, daca imi cumpar o placa de baza cu tip de memorie ddr3 si un procesor cu tip de memorie ddr3 pe urma o placa video cu tip de memorie gddr5 are ceva? va afecta cu ceva chiar cat de putin sau nu vor functiona?
DAU FUNDA!

3 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

Ai vazut placa de baza cu ddr5? Daca nu, atunci de ce crezi ca se vand de peste 7 ani astfel de placi daca erau probleme?

| T4zu a răspuns:

Salut. Relatia CPU RAM este buna. Ce este de stiut este ca fiecare placa video dedicate beneficiaza de o memorie RAM, numita GDDR. Aceasta memorie GDDR este asemanatoare memoriei RAM, dar este strict dedicata pentru GRAFICA... poveste lunga sa explic asta. Nu exista o incompatibilitate intre RAM DDR3/2/1 si GDDR-ul placii video, insa daca un joc este prea solicitant si iti ia toata memoria GDDR, placa video face apel si la RAM, din care mai consuma. GDDR (...3.5) arata performanta de transfer intre procesorul grafic si ramii placi video. Sper ca te-am ajutat. Deci poti sa pui si rami DDR4 la PC si sa ai o placa video cu GDDR3, fiecare are functionalitatiile sale.

| Cipilol a răspuns:

Pai v a functiona dar nu ma potential maxim adica va fi placa video ca si cum ar fi ddr3 nu ddr5