|

Salut tuturor! Ieri am curatat pc-ul si am facut o greseala. Dupa ce am dat praful la o parte cu pensula si aspiratorul, mi-a trecut prin cap sa pulverizez spirt peste placa de baza, video si hdd.Am plecat de acasa aprox 6-7 ore si cand m-am intors nu mai pornea pc-ul. Atunci cand pornesc sursa mi se aprind ledurile de la placa de baza(verde&portocaliu), dar calculatorul nu porneste. Cand calculatorul functiona, ledul portocaliu lumina intermitent, iar acum sta aprins continuu.Am uscat cu feonul toate componentele pc-ului, dar are acelasi simptom. Tin sa precizez si faptul ca prima data cand am vrut sa-l aprind nu a reactionat in niciun fel.(ca sa nu spuna cineva ca s-a ars).Ma puteti ajuta? Ce ar putea sa fie?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca ai noroc, inca este lichid undeva si face scurt fara sa se fi ars nimic.

Daca ai ghinion, deja ai ars ceva (minim o componenta) si trebuie testate separat componentele una cate una pentru a vedea exact ce s-a ars si trebuie inlocuit.

| explică (pentru flixbuster):

Eu voiam sa stiu mai mult daca poate sa fie de la sursa sau placa de baza. Eu banuiesc ca e placa de baza, deoarece e veche de 10 ani si are deja chestii nefunctionale prin ea, de exemplu placa audio integrata nu mai permite inregistrarea sunetului.

Si eu speram sa mai fie lichid si de aceea am uscat-o cu feonul de 3 ori, dar incep sa cred din ce in ce mai mult ca e de la placa de baza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BoyDCartier):

Foarte probabil placa de baza. Poti incerca sa testezi tensiunile cablurilor de la sursa si sa le compari cu cea normala, dar cel mai sigur e de la sursa

Banuiesc ca cablurile pe placa de baza le-ai introdus corect...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Scoate ceva sunete? LED-urile de pe tastatura se aprind la deschiderea computerului?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru PainInTheTech):

Daca scotea sunete as fi precizat. Calculatorul nu porneste, deci nu au cum sa se aprinda ledurile tastaturii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează