| Antonioesmek12 a întrebat:

Salut, un prieten a dăruit un ip pe care l-am bagat in remote dekstop pentru a accesa un pc de la Microsoft a zis. Am bagat ip username si parola m-am conectat avea nVIDIA tesla si proesor Intel xenon. Intrebarea mea este cum se numeste masina virtuala sau ce o fi si cum pot face si eu un cont sa am cat vreau acel sistem de masina virtuala?

4 răspunsuri:
| cfrtobias a răspuns:

Cumva team viewer sau supremo?

| Antonioesmek12 explică (pentru cfrtobias):

Am găsit, alibaba se numește

| GPA a răspuns:

Teoretic, ai folosit un ip public cu portul redirecționat către 3389 (port redirecționat din rețeaua locală a celor de la Microsoft pentru acel echipament-pc) în internet pentru a te conecta la echipamentul lor folosind programul de remote desktop din Windows. Totuși, cum ți-a "dăruit" el ip-ul respectiv, pentru că Microsoft nu expune public accesul la niciun device din rețeaua lor, niciodată, cel puțin din câte știu. Serviciul acesta este oferit de GeForce Now, prin care accesezi echipamentul remote, unul dintre rig-urile de gaming. Prin absurd să se întâmple asta, n-am auzit de servicii "Microsoft Now" până acum laughing

Nu poți accesa un dispozitiv din afara rețelei locale fără să-i faci port forward sau să setezi o conexiune VPN, respectiv un Cloud(p2p)/server.
Nu confunda "Remote desktop" cu teamviewer / Aero admin / Supremo și alte programe de asistență Remote de la distanță.

| Antonioesmek12 explică (pentru GPA):

Remote dekstop, și am aflat ca este o mașină virtuala pentru studenții din IT care nu au acces la componente performante.