|

Salut! Un prieten si-a cumparat un pc nou, si nu are windwos pe el si am eu un stick bootabil cu windows 7. Intrebarea mea este, cum pot sa repartizez spatiul de pe hard disk? La partitia unde este windwos-ul sa aiba sa zicem 200gb si restul de 800gb sa se duca in partitia unde va stoca fisiere, filme, jocuri, etc. Iar aceste partitii (C si D) se vor crea singure sau trebuie sa le creez eu? Cum fac sa le creez eu daca trebuie asta?Funda!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

A! N-am inteles eu bine. In momentul in care ai Disk 0 unallocated space, apesi pe Drive optins (advanced). Apoi iti va apare undeva in dreapta "New". Apesi pe el si-ti va cere sa scrii maxim, adica tot HDD-ul (SSD-ul). Tu stergi si pui numai 100 Gb, adica 102400 Mb. Iti vor apare doua partitii in plus (3 de toate): -system rezerved si -Primary. Cea cu "System rezerved" n-ai treaba cu ea. Se face automat si este locul unde se tin informatiile importante despre ce instalezi. Nu umbli la ea. Pe Primary instalezi Windowsul. Cea de a 3-a poti sa o creezi tot atunci cu New sau poti s-o lasi in pace si s-o formatezi cu click dreapta cand ai terminat de instalat Windowsul. Dupa aceea va trebui sa instalezi driverele. Pentru asta eu foloseam programul: http://bit.ly/2PzQMK0 Dai start si dupa ce se instaleaza un programel te uiti in My Drivers si vezi ce nu-i instalat. Daca n-ai internet exista un alt program: http://bit.ly/2Hfur0r Succes!

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti sa lasi si o singura partitie dar 200 Gb e mult pentru Windows 7. 100 Gb e chiar destul. Atentie! Acolo se cere in Mb. Inmultesti cu 1024 si asa scrii cifrele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Salontanul):

Stiu, dar am dat un exemplu cu cei 200gb, dar cum fac partitiile si cum le acord x gb? Asta voiam sa stiu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Partițiile trebuie selectate și dimensionate manual (dacă dorești mai multe), alegerea spațiului pentru fiecare îți aparține.
Atenție! Pe un hard-disk de 1TB dimensiunea finală pe care o poate utiliza este de aproximativ 930GB.
În cazul partiției C (sau system), cred că este de ajuns 100GB.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează