|

Salut! Va rog ajutati-ma! Telefonul meu a patit ceva dintr-o data (Huawei p8 lite) imi apare ca memoria interna este goala si mi-au disparut toate pozele, videoclipurile. Google play, whatsapp si camera imi dau crush când le accesez, iar in galerie nu mai am nici o poza. Va rog din suflet ajutati-ma!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca ai un virus se poate fie sa fi criptat fisierele sau sa le fi ascuns si de-aia poate nu le citeste telefonul.
Da, cu resetarea din fabrica stergi tot, de-asta e un mod mai sigur ca stergi si virusul.

Daca poti deschide google incearca sa iei programele de pe google in loc de magazin play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avast.android.mobilesecurity

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qihoo.security

Daca ajungi la un ultim moment poti muta fisierele intr-un pc, sa le dai scan de pe pc cu mai multe programe tip antivirus ca sa stergi virusul/virusii si sa le pui inapoi in telefon, dupa ce ii dai format la telefon evident (resetare din fabrica).
Dar as recomanda mai bine sa mergi la un service ceva inainte sa faci asta, poate e o problema mai simpla.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

1. Restart
2. Scan antivirus (default sau AVG, Avast, 360), sters tot ce inseamna virus, fisier potential malicios, fisiere temporare.
3. Resetarea la setarile din fabrica, e ultima solutie, daca nu merge asa, atunci du-l intr-un service specializat, ori il repara ei ori il inlocuiesc daca ai garantie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru TheRealFantasy):

Multumesc mult, dar daca il resetez din fabrica o sa pierd toate fisierele, nu? Eu ma gandeam ca este o problema cu citirea lor si poate totusi nu le-am pierdut... Si inca ceva, eu pe telefon nu am antivirus, iar magazin play imi da crush cand il accesez. Iar in managerul telefonului nu am virus scan.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru TheRealFantasy):

Multumesc mult! Chiar daca descarcam de pe google un antivirus cand incercam sa il deschid imi dadea crush iar aplicatia "descarcari" imi disparuse din telefon. Am restartat telefonul si acum totul este ok. Am recuperat aplicatiile si contactele, insa imaginile si videoclipurile au fost criptate de catre acel virus. Iti multumesc mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Antonio1016):

Nu ai pentru ce.
Fisierele daca sunt criptate nu cred ca le mai poti reface, de obicei astia de fac virusi tip ransomware cer o suma de bani pentru a le decripta, eu am scapat de unul de asta, pe pc totusi prin reformatarea partitiei cu windows (Chappy, practic reinstall windows, deci mna, cea mai buna optiune ar fi sa gasesti virusul sau sa gasesti pe cineva care sa stie sa decripteze cu programe speciale, daca e cazul asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează