|

Salut.

Vreau sa achizitionez o carcasa si ea are deja instalate 2 ventilatoare unul in fata si altul in spate.

Ea mai are loc de inca 2 unul in tavan si altul in lateral.Eu mai am un ventilator de carcasa si as vrea sa il pun lateral dar oare ar strica airflow-ul? Nu de alta dar sa nu il tin degeaba.

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu s-ar strica, dar ar deveni și mai zgomotoasă. Orice ventilator produce zgomot, chiar de e mic, dar când acel mic se înmulțește cu 2 sau 3=> zgomot mărișor, mare, erc. Personal nu aș lua o carcasă cu ventilatoare, ci aș opta spre o carcasă încăpătoare cu ventilare naturală (se știe că aerul cald se ridică, fiind împins de cel rece), ce are fante de aerisire în partea de jos, și fante de aerisire în partea de sus, iar poziționarea sursei să fie obligatoriu sus.
Ce se întâmplă fizic?
Aerul rece intră prin fantele de jos, răcește componentele, fiind ajutat de ventilatorul sursei care în 99, 9% din cazuri este cu control termic automat, iar aerul cald se va evacua prin sursa de alimentare și fantele de sus, folosind tirajul natural. Desigur poziționarea calculatorului trebuie să fie pe un suport (sunt în comerț destule, sau poți face chiar tu unul, folosind patru bucățele plane de lemn(de exemplu) de 2-3 cm ce le vei pune sub piciorușele carcasei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel dupa lateral este o idee buna doar daca ai un cooler-ul de pe procesor indreptat spre acel ventilator. Daca ventilatorul procesorului este indreptat spre ventilatorul din fata a carcasei, cel din lateral ar face sa-i elimine din flux. Pentru un airflow cat mai bun in carcasa iti recomand sa mai pui un ventilator in fata si unul pe tavan.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Jipa95):

Cum sa am un cooler indreptat spre acel ventilator? E imposibil asa ceva e cooler gammax 300 merge indreptat ori cu coolerul in jos spre placa video ori indreptat spre dreapta ori spre stanga ori spre sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai mare dreptate. Ventilatorul pe lateral are un randament foarte slab de airflow. Nu degeaba toți care se pricep și au bani își cumpără carcase fără gauri pe laterală.
În funcție de ce placă de bază și ce placă video ai, îți recomand
1. http://altex.ro/......olarlgh-bk
2. http://www.pcgarage.ro/carcase/segotep/baymini-black/
1 și 2 sunt pentru plăci de bază mATX și plăci video medii ca dimensiune.
3. http://altex.ro/carcasa-zalman-z3-plus-2-x-usb-2-0-1-x-usb-3-0-atx-matx
3 suportă și plăci de bază ATX și plăci video lungi.
Nu numai atât dar carcasa Zalman Z3 Plus are inclus 4 ventilatoare. O recomand la acel preț.
Eu am Zalman Z1 care a venit cu 2 ventilatoare incluse (față, spate) și sunt super mulțumită de ea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru SilviaDulcik):

Din pacate eu am avut alta carcasa mai slaba dar s-a stricat la firele de contact si acum nu prea am bugetul necesar sa cumpar alta carcasa si na am zis ca daca nu aduce un airflow bun ventilatorul lateral atunci sa il pun sus in tavan?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GoodLuck15):

Da dar acele găuri din laterală or să se umple de praf. Acoperăle cumva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca are slot-uri inseamna ca nu sunt sloturile puse degeaba corect? poti incerca si vezi ce rezultate are. logic nu are ce strica din moment ce exista locurile

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează