| Luca77777777 a întrebat:

Salut!
Vreau sa conectez un telefon (cu port type c) la un laptop prin cablu HDMI aș vrea să știu dacă ar merge ca laptopul doar sa fie băgat în priza cât sa se aprindă beculetul, ca să se conecteze. (cablul este type c tata la hdmi tata) și vreau sa-l cumpăr de le eMAG, am înțeles ca mai exista și alt fel de cabluri cum ar fi MHL dar nu stiu care este diferența.
Daca ajuta cu ceva telefonul e p smart z.Laptopul merge dar as vrea să-l conectez oprit decât băgat doar în priza fără sa apăs utonul power.


Mulțumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| Motisor a răspuns:

Nu cred că merge treaba cu telefonul, mi-ar prinde si mie bine daca reușești cumva, ca nu duce placa video si mai bine pe un ecran mic. Poti conecta laptopul la un monitor fara probleme, dar cu un cablu hdmi sau daca ai la laptop vga de ce nu, eu am vga. Dar laptopul va trebui aprins cu siguranță 100%, daca aveai o unitate pc trebuia da pornesti unitatea bineînțeles sa vezi pe ecran ceva. Si trebuie sa conectezi monitorul in priza nu se încarcă de la laptop. nu stiu cum ai putea atasa un monitor mai mic care sa fie compact cat de cat sincer, m-ar interesa si pe mine.

10 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Hai sa "recapitulam"
vrei sa bagi gaura type-c din telefon, care e bidirectionala, ok
dar intr-o gaura HDMI din laptop care DOAR transmite imaginea, NU PRIMESTE NIMIC PE GAURA AIA, deci tu vrei sa folosesti telefonul pe post de monitor... NU?!?
ca altceva nu poti sa il folosesti
si sa nu imi spui ca ai hdmi cu imput in laptop, ca nu te cred tongue

in plus type-c din telefon NU e in stare sa proceseze intrare video, chiar daca e bidirectionala, cand e vorba de video, doar iesire

| Luca77777777 explică (pentru Zuzu1991):

Laptopul meu are întrare hdmi și telefonul are întrare type c, de ce nu ar merge conectat cu un cablu type c tata la hdmi tata?

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Luca77777777):

Credeam ca am scris output, dar... care cuvant NU INTELEGI din:
"dar intr-o gaura HDMI din laptop care DOAR transmite imaginea, NU PRIMESTE NIMIC PE GAURA AIA"?!?

hdmi in laptop = output, punct (adica doar trimite imaginea spre un tv/monitor, tu vrei sa trimiti catre un telefon?!?)
laptop cu hdmi input NU am auzit... niciodata (adica sa folosesti laptop-ul pe post de tv pentru telefon)

insa, hai sa vorbesc cilivilizatttt, in urma connectarii
CE anume vrei sa obtii, FOARTE EXACT?!?

| Luca77777777 explică (pentru Zuzu1991):

În uram conectării vreau sa "pun" imaginea de pe telefon pe ecranul laptopului ce nai înțeles? ca un fel de streaming ca cum ai conecta telefonul la TV doar ca eu vreau sa-l conectez la ecranul laptopului.

| Luca77777777 explică (pentru Zuzu1991):

Exact asta vreau doar sa transmită imaginea de pe telefon pe ecranul laptopului printr-un cablu nu neapărat hdmi ori ce cablu ar merge sa fac asta doar sa meargă.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Luca77777777):

Am scris de 2 ori, hdmi in laptop nu exista cu input, punct

repune intrebarea cu streaming, vrei sa folosesti telefonul pe post de:
1 mirror image pe laptop (telefoane au functia de remote screen)
2. sursa de stream pentru laptop
poate cineva iti raspunde, eu nu stiu nici una ca nu mi-au trebuit

| Motisor a răspuns:

Nu știu ce vrăjitorie vrei sa faci dar sunt curios. Vrei sa folosesti ecranul de la telefon pe post de monitor sau cum ca nu m-am prins ce vrei sa faci laughing

| Luca77777777 explică (pentru Motisor):

Da,vreau sa conectez ecranul telefonului la ecranul laptopul-ui ca un fel de streaming dar printr-un cablu hdmi sau ceva ( nu din setările laptopului sau prin USB sau cu nu stiu ce apk), și întrebarea mea a fost dacă merge sau nu.

| PainTech a răspuns (pentru Luca77777777):

Nu. Nu merge.

In primul rand,
Acel cablu e pentru a lega o iesire USB la o intrare HDMI. (Conectezi telefonul la TV practic, vezi ecranul telefonului pe TV)
Tu vrei sa conectezi o iesire USB la o IESIRE HDMI (ai doua iesiri si niciun dispozitiv de intrare, ceea ce nu e bine).

In al doilea rand, ecranul laptopului nu o sa primeasca curent electric daca laptopul nu e pornit (daca nu e apasat butonul de pornire).


Vezi ca exista diferite aplicatii care se instaleaza pe laptop si pe telefon si poti imparti ecranul (nu am testat). Poate gasesti o astfel de aplicatie care sa te ajute cu ce ai tu nevoie.

| Luca77777777 explică (pentru PainTech):

Ok, si dacă vreau să-l conectez la un monitor e ok acel cablu de care am zis eu?