| Jeezy a întrebat:

Salut.
Vreau sa imi iau o placa video de pe eMAG, insa cum pot verifica daca e compatibila cu placa de baza?

4 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Exact cum spun NLS. Daca vrei, listeaza modelul placii tale de baza si ce placa video vrei sa cumperi si iti spunem daca sunt "compatibile". Dar sigur sunt(ca doar nu ai agp pe placa de baza si iei pci express). Ajuta mult si ce alte componente ai.

| Jeezy explică (pentru CM7YRE):

Placa de baza: PEGATRON CORPORATION 2AD5
CPU:Intel Core i7 2600@ 3.4 GHz
RAM: 16 GB Dual-Channel DDR3 @798 MHz

Ma gandeam la una din urmatoarele placi video:
Sapphire NITRO+ RADEON RX 580, 8GB GDDR5, 256-bit
SAPPHIRE Radeon RX 590 NITRO+ OC, 8GB GDDR5, 256-bit
Sapphire Radeon RX570, 8GB GDDR5, 256-bit
XFX Radeon RX 580 GTS XXX, 8GB, 256-bit

Cam care ar fi mai ok? happy

| CM7YRE a răspuns (pentru Jeezy):

590 ar fi mai ok. Chiar daca tu crezi si oricine altcineva spune ca o sa faca "bottleneck". Ideea de "bottleneck" exista, dar daca ai putea sa urci cu procesorul in 4.0 ar fi aproape nula. Oricum, nu o sa gasesti jocuri sa-ti faca stutter. Daca tu ai buget ia 590. Recomand PCGarage, o gasesti cu 10 ron mai ieftina ca la eMAG si ai si bundle http://bit.ly/2utrjZe cu jocuri inclus. Vezi doar sa ai o sursa destul de buna cu 2 mufe 6+2 sa iti duca. Trage mult curent daca o lasi.

| NLS a răspuns:

Compatibila fizic cu placa de baza e oricum, chiar dacă sunt generații diferite de PCI-e.
Pentru a beneficia de viteza maxima, verifica sa fie aceeași generație de PCI-e, sau placa video sa aibă 3.0 in caz ca placa de baza are 2.0.

Ai grija mai degrabă sa încapă în carcasa, asta e cu adevărat important dacă vrei sa cumperi una mai lunga și ai carcasa mica.

Și nu în ultimul rand, placa video se alege în funcție de puterea și generația procesorului, altfel va crea bottleneck acestuia.
(în limbaj comun: când placa video e mult mai puternica, trebuie sa aștepte după procesor, iar când procesorul e mult mai puternic, trebuie sa aștepte după placa video.
Nu poți împerechea un procesor de 300 RON cu o placa video de 2000 ron, fiindcă pierzi performanta.)