| Manciu_Emil_1976 a întrebat:

Vreau să reinstalez W10 de pe un stick (pe monitor îmi apare doar ecran albastru cu textul "Recovery"... etc), dar nu știu dacă stickul și memoria suplimentară (telefon cu card de 8GB) trebuiesc conectate înainte sau după ce pornesc calculatorul (aveam puțină memorie în partiția C, înainte să se strice PS-ul, cu toate că mutasem toate folderele în D). Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| BoGdY1107 a răspuns:

Partiția C ți-o va goli el automat, și s-ar putea sa îți ceara sa o reformatezi, și să o treci in GPT, că așa mai face Win.10(chit că ea e GPT)

6 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Alo! Ce legatura are telefonul cu stickul si cu memoria telefonului (interna)? Nu se poate boota de pe telefon! Fa un stick bootabil ( a nu se confunda cu cardul micro sd desi se zice ca unii l-au facut bootabil si pe ala! N-am incercat)!

| Manciu_Emil_1976 explică (pentru Salontanul):

Am văzut pe tutoriale că trebuie să aibă memorie destulă la reinstalarea W.10, iar eu aveam doar 2 GB înainte să se strice

| Salontanul a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Omule! Trebuie sa ai urmatoarele specificatii:
Procesor:
Procesor cu viteza de 1 gigahertz (GHz) sau mai mare sau System on a Chip (SoC)
RAM:
1 gigabyte (GB) pentru 32 de biți sau 2 GB pentru 64 de biți;
Spațiu pe unitatea de hard disk:
16 GB pentru SO pe 32 de biți; 32 GB pentru SO pe 64 de biți
Placă grafică:
DirectX 9 sau o versiune ulterioară cu driverul WDDM 1.0
Afișaj:
800x600
Deci daca ai un HDD de 100 Gb (nu cred ca poti avea mai putin!) si memorie de 1Gb RAM poti instala Windowsul. Nu stiu ce 2Gb spui tu! Poate de RAM. HDD-ul (pe care instalezi Windowsul) nu poate avea 2 Gb. Asta era pe vremea lui Windows 98 sau un pic mai incoace. Tu confunzi lucrurile. Spatiul pe care instalezi Windowsul se afla pe HDD. Memoria RAM este doar pentru ca Windowsul sa poata lucra in ea. Nu acolo se instaleaza Windowsul. Cat despre stick, iti trebuie unul de 8Gb si cu programul Rufus il faci bootabil.

| Salontanul a răspuns:

Apropo! N-ai nici o treaba cu telefonul!

| doctorandus a răspuns:

Pe 8 GB nu poti instala Windows 10. Cel mult poti face un boot USB stick cu programul de instalare pentru Windows.

| Ssssmokin a răspuns:

Trebuie sa faci un stick bootabil( nu card ) cu iso-ul de la windows media creator tool https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10. Un stick de 8GB are trebui sa iti ajunga. Stickul il lasi in pc/laptop pana la sfarsitul instalarii windows-ului. Mai multe informatii gasesti acolo pe pagina.