|

Salut!

Vreau să schimb mai toate becurile de prin casă cu becuri led, am auzit ca sunt cele mai bune, am cautat pe siteuri gen: Emag, GQS bathrooms.

Ce am învățat pana acum de pe net: becurile care dau lumină caldă au temperatura de culoare de 2700-3000 grade Kelvin exemplu becul clasic de 100W cu fluxul luminos de 1100 lumeni; în jur de 3000 gr. Kelvin lumina neutra, iar tot ce depășește 3500 până la 10.000 gr. Kelvin este lumină de culoare rece.

Ce vreau eu să cumpăr sunt niște becuri acceptabile ca preț calitate, cu un flux luminos de 1100 sau mai mare; camerele pentru care sunt aceste becuri sunt destul de mari în jur de 3, 50-4m lungime și 3, 50-4m lățime.

Vreau recomandări doar de la cei care au făcut acest pas și sunt mulțumiți de alegerea făcută, cu exemple nu abureli, gen unele becuri foarte slabe...

Asftel sper să ajut și pe alții în a economisi bani.

Mulțumesc pentru timpul acordat.

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pentru o camera de cca 15mp poti folosi 3 becuri cu Led, recomandabil cu lumina calda. Pentru alte incaperi (baie, bucatarie, antreu, exterior) sunt recomandate cele cu lumina rece.
Eu folosesc in camera candelabru cu 3 becuri: o ramura are un singur Led de 5W, suficient pentru a vedea seara. Cealalta ramura are 2 becuri de cate 8W. Toate de culoare naturala (galbuie), facute in China (Philips).
Intregul candelabru pornit da lumina perfecta pentru orice activitate. Bucata a costat sub 15 lei.

Lumina becurilor cu Led este echivalentul luminii unui bec incadescent cu putere de cca 7-8 ori mai mare (5W Led = 40W bec incandescent) sau ca un tub de neon de 2-4 ori mai mare (11W Led = 40W neon).

Atentie!
Becurile cu Led-uri cu dulii normale radiaza lumina asemanator cu becurile cu oglinda, in directia opusa duliei, spre varf (nu sferic! ). Din acest motiv este indicata orientarea lor in jos, usor lateral, nicidecum spre tavan sau orizontal!
Pentru iluminare laterala exista becuri speciale, dar mai scumpe.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Care ar trebui sa fie avantajul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Consum redus de energie, perioada mai mare de exploatare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sir sanjei):

Perioada pe naiba. Daca ai instalatia cu fluctuatii, crapa mai abitir ca alea cu incandescenta. Am avut eu becurile lui peste, Philips, vreo 50 RON bucata, 5 ani garantie... s-au dus draq in 6 luni. Ia cele mai ieftine becuri cu leduri in specificatiile care te intereseaza si gata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

L-a mine nu s-a ars nici un bec cu led.
Nu am nici din cele mai scumpe dar nici din cele mai ieftine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sir sanjei):

Poate ai noroc cu instalatia mai ok. Vezi ca la Praktiker au niste becuri Philips excelente, e vreo 19 RON unul. Din ce am observat, au si un condensator/circuit de protectie, iar daca atunci cand ai lumina stinsa inca iti face contact si ai tensiune mica la socket, in loc sa pilpiie ca alea idioate, sta aprins ca o lumina de veghe de juma' de watt.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Găsești și la magazinele chinezești becuri cu LED-uri.
În toată casa mea sunt numai becuri cu LED-uri cumpărate ori de la magazinele chinezești din oraș, ori direct de la chinezi, cumpărate de pe Aliexpress.
Nu arunca banii pe becuri care au un nume pus pe ele, nu te ajută. Dacă chiar vrei să economisești bani, cumpără de la chinezi.

Noi am redus consumul cu mai bine de 30%, în fiecare lună. După care am redus consumul și mai mult trecând de la televizoarele CRT (mai erau 3 în casă, folosite destul de des), la televizoare cu LED-uri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut
Ti-am cautat becuri cu led, iefitne, pe www.emag.ro
https://www.emag.ro/becuri/c
Succes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează