|

Salutare! Am cumparat recent o placa Gigabyte GTX 780ti g1 (6GB, 384 biti)

Pe idle imi sta pe la 55 de grade, iar in Furmark, la stres maxim se duce la 80 de grade.

Aveti idee daca placa este posibil sa fie uzata excesiv pe jocuri sau minat si sa stea la 55 de grade in idle si la 80 de grade in stres maxim? Sau sunt normale aceste temperaturi?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu exista un timp anume. Pasta termoconductoare nu expira. Doar ca in timp, din cauza temperaturii se mai duce din ea, contactul dintre radiator si GPU nu mai este asa bun si apar temperaturi mai mari.
O schimbi atunci cand iti apar temperaturi colosale (peste 90 de grade la utilizare maxima de exemplu).
Avand in vedere ca o pasta termoconductoare de calitate, eu zic sa o lasi asa, eventual peste 2-3 ani ii mai schimbi daca iti mai aduci aminte.
uite eu de exemplu am 98-99 de grade dupa 2 ore de gaming intens pe laptopul meu. I-am pus pasta termoconductoare de calitate si am castigat doar cateva grade (5-10 grade maxim).
Am cautat pe internet si se pare ca la varianta mea de laptop, am un radiator pentru CPU si GPU. Deaia si temperatura mare si cica e normal. Ma rog, il am asa de 2 ani cu aceste temperaturi si nu a crapat niciodata. Deci e normal si asa a fost gandit pentru constructia sa. (nu e de gaming)
Oricum deobciei temperatura maxima e 100 de grade sau 105 de grade. Dupa majoritatea (adica ale noastre) au sisteme de protectie si se inchid. Adica se inchide sau se reseteaza PC-ul.
A mea cred ca merge cu 102-103 grade de 1 an ca nu i-am mai schimbat pasta termoconductoare si inca rezista laughing (nu ma intreba, habar nu am cum, e primul laptop pe care il vad asa )
Ma rog, concluzie : las-o asa cum e.
Succes!

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Sunt absolut normale aceste temperaturi.
Daca te pricepi (fara sa o strici), se poate da radiatorul jos si schimbata pasta termoconductoare. De recomandat sa cumperi una din argint (preturile incep de la 15 lei cred).
O sa mai castigi ceva grade in plus (5-10 maxim).
Dar nu vad rostul sincer, e absolut normal.
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Evolution):

Baiatul de la care am cumparat-o a schimbat pasta acum 3 luni. Este cu argint, a dat pe ea 40 de lei. De asta am pus intrebarea, eu stiind ca a schimbat pasta de curand placa sta la 55 de grade si am crezut ca poate avea probleme. Apropo, daca te pricepi: daca a schimbat pasta de curand iar eu nu folosesc placa pentru jocuri, deci nu o voi "forja" zi de zi, la cat timp trebuie inlocuita? Multumesc pentru raspuns!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Evolution):

Am inteles. Ms mult boss pentru raspuns. M-am linistit. Succes si tie! laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează