| Biggiesan a întrebat:

As dori si eu un sfat, legat de un laptop mai vechi Lenovo n500. De la o vreme nu se mai aude sunetul. Apare iconita cu difuzorulbarat cu rosu. A incercat un prieten pe parte de soft sa-i dea de cap, cu drivere cu nu stiou ce, dar nu a reusit.Mi-a zis ca e o problema cu difzorul sau placa de sunet etc.Precizez ca inainte sa nu se mai auda deloc, mai scotea un barait cand si cand,ca intr-un final sa nu se mai auda deloc! Precizez ca in restlaptopul merge ok, mai ales ca nu-lfolosesc decat pentru navigare net, Facebook, Youtube, filme.Eu l-as repara dar nu stiu cat m-ar putea costa si daca merita sa-l duc la reparat! Aveti idee cat ar putea ajunge? Multumesc anticipat!

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Difuzorul barat in cu rosu inseamna functionare anormala a diverului.
Untra in Device Manager, iar daca si acolo gasesti barare rosie la sunet, atunci urmeaza atent pasii din Teoubleshoting.
Probabil, o stergere si reinstalare de driver va fi solutia.

| sierra1 a răspuns:

Dacă nu ai reușit prin reinstalare, reparația e puțin probabil să reușească. E integrată pe placa de bază. Un laptop SH rezonabil iei la 4-500 lei. O eventuală reparație te duce peste 100 lei. Vezi tu care e soluția optima. Pa-pa.

| ziftode a răspuns:

Pune knoppix ( http://www.knopper.net )
am avut o surpriza foarte asemanatoare cu un tablet PC (NU O TABLETA) foarte vechi, credeam ca nu merge sunetul pana am pus ultimul knoppix si acolo a mers
cum era f.f.f.f. vechi i-am pus un winxp care nu era al lui asa ca, presupun ca nu am instalat nustiuce fix al windows-ului xp, care activeaza placa de sunet (era pe vremea aia, stiu vag despre chestia asta, dar nu cu detalii exacte)
asa ca DIG MF, JUST GOD DAMN DIGGGGGG :D

| Shuriken a răspuns:

Te uiti in device manager si dai update driver software si iti zice ce problema arewinking
sau daca nu foloseste un soft alternativ pentru scanarea problemelor ale sunetului/driverului.

| Thecryaotick a răspuns:

Salut! Probabil o fi de la placa de sunet, reinstaleaza windows-ul, sau inlocuiese driver-ul.
Succes!

| Apollo007 a răspuns:

Reinstalează Windowsul/driverul cauta manual. Intri in device manager si vezi cum se numește driverul apoi il iei de pe net si il instalezi. Daca nu merge reinstalezi windowsul si iar driverele. O idee la laptop ai o mufa de căști. Baga niște căști si verifica ca nu cumva sa fie boxele leptopului de vina. Daca se aude in căști e ceva din boxe. Bafta

| Caba_Ciprian_2000 a răspuns:

Ai reintalat windowsul? Daca da inseamna ca este placa de sunet defecta

| Caba_Ciprian_2000 a răspuns:

Placa de sunet defecta