|

Salutare! Ce încărcător + acumulatori aa (4) îmi recomandați pentru blitz foto yn 568 ex ii?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

E foarte bun si un incarcator mai lent. Daca se foloseste blitz-ul mai rar, acumulatorii trebuie sa fie ready to use sau precharged, care tin curentul 1 an fara pierderi mari. Acumulatorii simpli, desi au capacitate mai mare, se descarca complet in cateva luni dupa care nu e exclus sa refuze sa se mai incarce.
Acumulatorii trebuie sa fie descarcati inainte de incarcare ca sa nu apara efectul de memorie (reducere de capacitate).

http://altex.ro/......b1490nb-12http://altex.ro/incarcator-2-acumulatori-aa-varta-mini57666

N-am gasit pe site-ul Altex incarcator Varta + 4 acumulatori AA. Probabil arata asa http://www.globstar.ro/produs.php?ItemID=2203

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Un incarcator bun e unul inteligent.
Eu am de multi ani modelul asta si e bun:
http://www.emag.ro/......D5CPGYBBM/

E un incarcator rapid care poate descarca, reface, verifica, incarca automat acumulatoare ni-mh. Afiseaza in timp real intensitatea curentului de incarcare/descarcare, timpul scurs, capacitatea si implicit cu cati mAh e incarcat fiecare acumulator si tensiunea de pe fiecare acumulator in parte.

Mod simplu de folosire:
Se introduc cei 4 acumulatori, se apasa lung butonul Mode pana trece in modul descarcare, apoi se apasa repetat butonul Current pentru a alege curentul de descarcare/incarcare din cele 3 valori posibile 100mA/200mA, 250mA/500mA si 350mA/700mA

In felul asta, acumulatorii se descarca pana la 0.9V la curentul de descarcare din stanga (de exemplu daca alegem 250mA, descarcarea se va face la 250mA, iar incarcarea la 500mA), apoi se incarca la curentul din dreapta pana la capacitatea maxima dupa care se opreste automat.

Daca un acumulator e descarcat foarte mult, incarcatorul nu-l incarca si va trebui ridicata putin tensiunea pe el, conectandu-l in paralel cu un acumulator incarcat sau la o alta sursa de curent cateva secunde/zeci de secunde si dupa aceea incarcatorul il va incarca.

Acumulatorii buni sunt cei "ready to use", care au capacitatea in jur de 2100mAh.
Cei obisnuiti desi au in jur de 2500mAh, isi pierd capacitatea mai repede in timp, se descarca mai repede dupa care refuza sa se incarce. Cei "ready to use" tin curentul mai mult timp si se incarca mai bine.

Curentul de incarcare optim pentru 4 acumulatori AA cu acest incarcator e de 500mA. (incarcare in 4 ore)
(la 700mA se incalzesc atat acumulatorii cat si sursa de curent si nu e recomandat)

Daca se incarca numai 1-3 acumulatori AA, se poate folosi curentul de 700mA. (incarcare in 3 ore)

...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LinxCont):

Mulțumesc pentru răspuns. As cauta ceva nu prea scump. Nu folosesc blitz-ul foarte des. Sunt acum în Altex acumulatori de la Varta cu încărcător la prețul de 60 de lei. (Bugetul este de 100 de lei)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acumulatori: http://www.emag.ro/......DXSRYMBBM/

http://www.emag.ro/......D0SRYMBBM/

Am si acumulatori de la Lidl cu pret mult mai mic si sunt foarte buni: - tot numai cei ready to use sau preincarcati sunt buni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează