| bogdan23718 a întrebat:

Salutare.

Cine poate să mă ajute cu următorul lucru? Daca este cineva de pe aici care are abonamentul de internet prin fibră de 1000 Mbps de la Digi sau Telekom, să îmi trimită o captură de ecran să văd ce viteză aveți pe WIFI. M-ar ajuta mai mult cineva care locuiește în Cluj. Captura se poate urca pe imgur și să lăsați coment cu link.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu are nimic fibra optica cu limita de 1000Mbps si wi-fi!
Linia de internet este ca si lantul: veriga slaba limiteaza taria.

Daca ai o linie de 1000Mbps si folosesti un router de 300Mbps cu un calculator /telefon /TV etc. care are viteza limita maxima de 100Mbps, atunci viteza de internet va fi de MAXIM 100Mbps, adica viteza celui mai "lenes" din linie.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu te ajuta ABSOLUT DELOC, pentru ca viteza pe WiFi depinde de router si de device-ul care receptioneaza, plus de pozitia unuia relativ la celalalt si posibilele obstacole.

Răspuns utilizator avertizat
| morfeo a răspuns:

Nu stiu cum se pune ss pe TPU, dar pe Samsung S8 prind 110mbs prin wifi de la digi de 1000mbps

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru morfeo):

Ai auzit ce a zis omul, urci pe imgur si dai linkul aici. Vezi totusi raspunsul meu - e irelevant. Viteza maxima pe WiFi ar putea sa treaca de 500 mbps daca ai avea doua device-uri cu adevarat rapide. Intrebarea lui efectiv nu are absolut nici un sens. Digi sau Telekom iti baga net prin fibra in casa care de cele mai multe ori sta lejer peste 850 mbps. Asta pe fibra. Cit scoti pe WiFi nu mai depinde de ei...

| bogdan23718 explică (pentru GabiDumitrescu):

Pe mine ma interesa pentru un smart tv care are conevgivitate doar prin WIFi, pentru jocuri pe consola.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru bogdan23718):

OK, deci ceea ce te intereseaza cel mai mult e routerul pe care il vei folosi. Preferabil un router pe care ti-l cumperi si configurezi tu, ca ce iti dau Digi/Telekom nu pot sa zic ca nu merg, dar nici nu sunt miezul-miezului.

| ILoveCringe4427 a răspuns:

Salut,

Imi e lene sa iti incarc imagine dar am digi fiber 1000 si un router destul de bun pe la 400 de lei.

Prin cablu merge max 950 mgb/s si wifi am incercat si pe laptop sau telefoane si ajunge la max 350 mgb/s.
Daca ies in alta camera incepe sa scada considerabil, depinde de distanta pana la router si ce fel de pereti blocheaza semnalul.
Ping e 2 mersi.