Salut DoctorOtker22. Presupunând că în cazul unei placi de baza (motherboard) clasice pentru R5: ai nevoie - Primo: de back-plate-ul metalic (acela în forma de X, pentru spatele MB-ului) și Secundo: de bracket-urile din plastic (sunt doua negre/sus și jos) pentru instalarea cooler-ului. Modelul acesta de cooler standard dispune de un layer fin de pasta termoconductibia. Totuși îți recomand să adaugi putina pasta thermo, pentru siguranța transferului optim de căldură de la CPU la radiatorul cooler-ului. Musai îți trebuie acele bracket-uri din plastic (care ar trebui sa vina echipate cu placa de baza). Baftă.
Și, stai liniștit. Șurubelnița e foarte bună. Ai urechi C în aluminiul radiatorului, deci e spatiu sa împingi puțin șurubelnița. Dar trebuie bracket-urile de care am vorbit. Nu este genul de cooler atașabil direct pe MB. Are nevoie de bracket-urile (distanțiere) incluse, plus contra-fisa metalica in X din spatele MB-ului, pentru contracararea greutății. Tine-ne la curent. Baftă.
Da, nu îl am trebuie sa îl cumpăr separat bracket-urile? https://imgur.com/a/waORyp5
Nici la procesorul și coler-ul vechi nu am avut bănuiesc că a fost lipit direct pe procesor și aia a fost la cel vechi.
Vai...ce nesimțiți. Trebuia să primești cu MB-ul un x-plate metalic pentru partea din spate și două bracket-uri de ABS negru pentru partea din față. Știu că, comparativ cu ceea ce eram obișnuiți (adică să montezi cooler-ul direct pe MB cu un x-plate in contra pe partea din spate, acesta e o bătaie de cap. Dar așa a fost design-ul cooler-ului (x-plate se atașează la bracket-urile din ABS de pe partea din fata / sus și jos fata de CPU și cooler-ul se atașează pe bracket-uri. Ca si un fel de distanțiere. Foarte proasta arhitectura in acest caz, dar nah, nu suntem noi în măsură să criticam alegerea lor de proiect. Incerc sa vad cum să îți atașez imagini cu ce ai nevoie sau un link. Stai liniștit, nu sunt scumpe, doar că te țin în expectativă.
Bănuiesc că de ăsta zici https://imgur.com/a/v3oGjVO
Da. Poți folosi și asta pentru că e AM4 compatibila. Poți monta direct fara bracket-uri. Doar adaugă puțină pasta termoconductibia.
Personal as fi preferat un x-plate metalic, dar nah, cam greu se găsesc pentru modelul tau. Am căutat și eu, însă tot de asta am dat. In final contează în randament eficient de presiune pe CPU pentru transferul căldurii.
anonim_4396 întreabă: