|

Salutare!

Cunoaște cineva un site de freelancer unde aș putea lucra la proiecte pe partea de creare de conținut multimedia și editare multimedia? Și unde să accepte unii oferte de a lucra pentru ei?

Am mare nevoie de așa ceva. Nu-mi place programarea decât minimal posibil (o perioadă bună nu pot să fac programare la nivel avansat), dar aș lucra oricât ar fi necesar pentru tot ce are legătură cu multimedia.

Până o să reușesc eu să creez conținut la un nivel foarte ridicat și să fac bani din asta, fără intervenția tip freelancer, fără angajare, va mai dura.

Nu îmi sugerați să mă angajez fizic, momentan. Nu e opțiune pentru mine. Am nivel ridicat de anxietate socială. Nu trebuie să mă creadă nimeni. Consult specialiști și încerc să mă ajut cât pot de mult. Dacă aș fi putut să lucrez fie în programare, fie în multimedia credeți că aș fi fost prost să nu o fac, mai ales că toți din jur lucrează?

Deci, exista un asemenea site care să îmi fie util? Și ce ar trebui să creez, să încarc pe el ca să mă bage lumea în seamă?

Și chiar dacă o să primesc răspunsuri doar negative sau doar critici la această întrebare, eu măcar am încercat să spun situația și să postez.

Mulțumesc!

19 răspunsuri:
| explică (pentru Ronnix):

Pe primul mi-am făcut cont acum mult timp, dar am căutat proiecte pentru programare. Ultima dată am trimis propuneri de proiecte pe siteul upwork.
Însă nu mă bagă nimeni în seamă. Nu mi-e clar nici ce portofoliu de proiecte am nevoie să creez ca să fiu contactat.
Căci asta mi-a zis și un amic acum mult timp... că am nevoie de un portofoliu și arăt la om ce știu să fac.
Momentan am făcut editări video și audio, dar le-am făcut după propria inspirație, atât.

| a răspuns (pentru DDCC):

Stai calm, traiesti in Romania in 2020. Nu mai e fezabil sub nici o forma sa iti pierzi timpul cu mizeriile alea. E plin de indieni si pakistanezi pentru care 10 dolari pe zi sunt o mica avere. Nu mai putem concura cu aia, in special pe site-urile de gen.

| explică (pentru GabiDumitrescu):

Mi s-a spus acest lucru... că e plin de ei, și cred că de-aia nu pot fi băgat în seamă pe siteuri.

În facultate aveam un coleg care lucra ca freelancer pe upwork, îl voi întreba cum reușea el să lucreze și să facă bani.

| a răspuns (pentru DDCC):

Depinde ce facea. Daca faci AI e una, daca faci logo-uri e alta. De multe ori si clientul e debil si prefera indianul cu copy-paste pentru 5 dolari decat un logo cinstit la care chiar se munceste, dar costa o suta.

| explică (pentru GabiDumitrescu):

El lucra pe ceva cu inginerie cadastrală sau tipografie... știu că se ocupa cu planuri de casă, cu ce însemnau măsurători... i-am trimis mesaj și astfel să văd ce îmi scrie.
O să încerc acum să îți răspund la celălalt comentariu.

| a răspuns (pentru DDCC):

Ah, da, in cazul asta nu prea avea multi babuini cu care sa concureze...

| explică (pentru GabiDumitrescu):

Dar făcea asta pe upwork, ca freelancer. Nu înțeleg "cum de nu avea concurență" și era ok pentru el.

| a răspuns (pentru DDCC):

Mai baiete, daca nici engleza nu o stapanesti foarte bine, cum poti cere tu sa lucrezi in multimedia si sa creezi ceva?
Ce sa creezi, in limba romana?
Daca vrei ecav serios de munca pe site-uri internationale, platite bine, pune mana serios pe engleza, intai ori cauta-ti de munca local, pe la diverse firmulite, pe unde au nevoied e culegatori de texte samd.
Platesc la greu freelanceri dupa upwork si freelancer.com si noi suntem cei care punem poriectul si selectam freelanceri.
Nu am luat niciodata un pachistanez sau indian, pentru ca sunt prosti, puturosi si desii afiseaza cel mai mic pret, ajung sa faca munca aia de 10 ori mai incet, ca sa te inlate la bani.
Lucrez cu majoritatea romani si rusi, care sunt rapizi, buni si executa tot ce-i in proiecte.
Am un singur sfat care te poate ajuta acum: pune mana serios pe engleza, daca vrei sa-ti gasesti ceva de munca, in domeniul virtual!

| explică (pentru Ioneasca1001):

O să scriu cat pot de repede un review în engleză pe capterra, așa am fost sfătuit aici la întrebare.
Știu engleza, știu scrie. O să arate nivelul meu acel review. Așteaptă puțin, te anunț. Momentan scriu un mesaj cuiva, e important.

| a răspuns:

Nu te inteleg!
Aici spui ca vrei de munca in programare si multimedia, aici spui ca nu vrei, ca nu esti bun la programare, dar nici munca fizica nu vrei.
Baiete, ai optiunea sa lucrezi pe 2 siteuri profesionale si serioase, de unde poti lau proiecte si poti fii platit foarte bine:
www.upwork.com
www.freelancer.com
Din cate realzez eu, conform a ceea ce ai pus tu aici, tu vrei un job de "data entry" unde sa introduci date si atat.
Incearca sa fii realist si sa nu mai mentionezi ceea ce nu stii, cand iti oferi servciile. Pune simplu si clar: stiu sa fac asta si asta!

| a răspuns:

Te-ai gindit sa te apuci si/sau de foto/video si sa vinzi pe de-alde Depositphotos? Cu engleza scris stai foarte bine?

| explică (pentru GabiDumitrescu):

Deci să fac fotografii în natură și să le vând pe un site? Cu engleza în scris mă pot descurca binișor.
Ar fi perfect.
Problema e însă că eu aș vrea pe partea de conținut video și audio și de editare a acestora.
Ador muzica și îmi place să o prelucrez. Momentan fac doar editări simple audio și video... îmi place să am idei și să combin o imagine cu o melodie sau să scurtez o melodie, să elimin părțile repetitive.
Știu că sună banal ceea ce fac momentan. Ceea ce caut eu e editare complexă cum ar fi să creezi un remix sau o coloană sonoră, să creezi cu muzica și video exact cum creează scenariștii o scenă dintr-un film sau un film.

| a răspuns (pentru DDCC):

Pe Depositphotos poti vinde si clipuri video. Muzica poti sa mai bagi mixuri pe Soundcloud/Mixcloud, eventual sa faci chestii on-request pe Patreon. Chiar si Fiverr ar fi o idee pe nisa asta, dar la toate e foarte greu sa demarezi acum. P.S. Si un canal de YT te-ar ajuta destul de mult. P.S. 2 Apropos de engleza scris, posteaza un reivew-doua pe Capterra. Daca aia ti le aproba si publica, stai bine. Si poti baga maxim 10 pe luna, de regula remunerate cu 5 dolari bucata, per total 50 lunar. Nu e mult, dar merge pentru juma' de zi de munca.

| explică (pentru GabiDumitrescu):

Uite canalul de Youtube https://www.youtube.com/channel/UC_ZY0QPsdAMOBIrV7MwWhcA/videos, ca să vezi lucrurile banale pe care am reușit să le fac. Știu că nu am ce face clar cu ele.
Iar la partea de melodii am făcut doar chestii simple, cum ar fi să tai din melodii, să le unesc cu altele. O făceam de dragul rezultatul, a ideii care ieșea în final, nu de dragul editării.

"Pe Depositphotos poti vinde si clipuri video. " sună interesant și plăcut, însă nu știu de mă încadrez.
"Muzica poti sa mai bagi mixuri pe Soundcloud/Mixcloud" de mix-uri nu m-am apucat, am zis doar că e ceva ce pot încerca să fac.
Am pe MegaCloud multe melodii editate, dar cred că doar pentru mine o să le țin o perioadă.
Pe https://review.capterra.com/search o să mă uit acum dacă pot realiza ceva.

| a răspuns (pentru DDCC):

Iti trimit pe privat un mesaj cu o chestie pe capterra. Daca tot e sa incerci, macar sa fie de 15 dolari prima incercare reusita.

| a răspuns:

De ce nu te duci la un medic ca sa rezolvi anxietatea sociala?! Iti va da tratament, iei un timp, vei fi bine si apoi nu mai iei si scapi, macar ceri o parere. Ca asta rezolva direct problema ta, daca nu te duci, nu scapi de anxietatea aia orice faci tu, asta este o boala din pacate. Nu are nimeni de ce sa te critice, cred ca ai anxietate sociala. Ti-am zis asta, ca de fapt asta ar trebui sa faci, ca sa poti a te angaja ca lumea, dar e alegerea ta daca nu vrei, insa alta cale nu ai, in caz ca te faci ca nu e de tratat sau ca nu e cazu de medic, nu schimba cu nimic realitatea.

| explică (pentru Mosotti):

Am chiar mâine programare cu un specialist din Cluj.
Cunosc psihoterapia, am făcut ședința, țin legătura cu un psiholog, chiar fac ceva.

| a răspuns (pentru DDCC):

Da, ti-am dat privat, ca sa nu afectam subiectul.