|

Salutare de ceva timp tot aud ca webassembly ii va lua locul lui javascript pe partea de client si server.Ideea sta in felul urmator nu prea am inteles ce este web assembly limbaj de programare, o platforma? Si as mai avea o intrebare v or mai exista web developeri daca webassebly va fi inglobat in browser daca ajunge deci webassembly la putere? funda!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pai, paginile trebuie oricum gandite de cineva...
Indiferent de metoda folosita, ele vor fi facute.
Diferenta va fi doar in limbajul si metodele de programare.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

WebAssembly sau wasm este un limbaj de programare aflat in faza de testare, dezvoltat pentru interpretarea eficienta de scripturi in browser, pe partea clientului.

In principiu, daca am inteles bine, pe partea de server se afla o biblioteca cu functiile utilizabile, "pe obiecte", care se apeleaza de browserul clientului (prin scripturi incluse in pagina web generata si stocata pe server).

Presupun ca, pagina web va fi generata asemanator cu cele scrise in php, iar un modul functional (de exemplu un player) va fi inclus printr-un script, asemanator playerului html5 (cum este si pe Youtube).
Intrebarea este daca acel player va fi inclus in browser, se va descarca o data la inceputul incarcarii paginii sau se va descarca de fiecare data cand este apelata de pe pagina (ar fi catastrofal de lent).
Eu as opta la varianta a 2-a, cand TOATE modulele s-ar descarca (chiar si intr-un format comprimat) si s-ar folosi pana cand este nevoie, eventual ar ramane atasat browserului, in biblioteca locala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Bun inteleg ca este un limbaj de programare dar mai aveam o intrebare care ai sarit o si anume daca v or m ai exista web developeri si daca da acestia vor lucra pe web assembly?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează