| Ciprianx1 a întrebat:

Salutare, de curand am cumparat un amplificator Denon AVR 8410, l-am Conectat la televizor prin hdmi, televizorul recunoaste amplificatorul, pot intra in interfata lui si face schimbari la setari, problema este ca nu se aude nimic in boxe. Alte detalii:boxele si sub-ul sunt noi, hdmi l-am conectat la iesirea Hdmi monitor Out (am incercat si la dvd etc), daca fac testul audio predefinit din ampl. merg boxele stanga dreapta si sub-ul. Am 2 telecomenzi dintre care una cu ecran, acolo "clipeste" casuta Main si nu pot sa schimb pe altceva(doar pe ecranul telecomenzii), in schimb la ampl. functioneaza tot ce apas din telecomanda. Am incercat sa dau restart apasand pe 3 butoane dar impostarile nu revin la cele de fabrica.
Sistemul merge doar pe Internet radio(nu am antenna la el, drep pentru care radio normal nu merge, nu fasaie, nu se aude nimic in boxe) cateva posturi salvate de precedentul proprietar. L-am cumparat de pe net, logic fara Garantie, cine l-a avut a zis ca nu a avut probleme dar nu stie cum sa ma ajute ca si lui un specialist i l-a montat(avea 9.1). Am mai cautat pe forum-uri dar nu am gasit raspunsul sau persoana in masura sa ma ajute.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri

Răspuns Câştigător
| GPA a răspuns:

Asigură-te că, cablul HDMI are cel puțin standardul 1.4.
Când folosești doar HDMI, folosește unul din porturile ARC/eARC ale televizorului. Din televizor activezi ARC, la sunet activezi external-sound-speaker și HDMI-CEC și pleci cu cablul din televizor, de la mufa ARC la ARC monitor în AV Receiver.
Conectează AV Receiver-ul la Wifi din Network -> Wi-fi setup. La general -> Firmware -> selectezi Check for update.
Dacă nu sunt update-uri, mergi în video/HDMI setup. Selectezi HDMI control (on), la Video Output (Auto), power saving (off), TV audio switching (on). Nu are cum să nu-ți meargă prin ARC/eARC decât dacă portul este fizic deteriorat. Că dacă așa este, vei folosi separat un cablu HDMI și unul optic.

| Ciprianx1 explică (pentru GPA):

Salut, un raspuns detaliat? Am incercat deja cu Hdmi/ARC si schimbat din televizor external sound unde se activate animatia aia gen Tetris pe ritm dar nu aveam sunet(totusi puteam sa controlezi volumul de la ampl. cu telecomanda de la TV), practic hdmi-ul transmitea doar video(sau asa cred). Cablul Hdmi este de asemenea nou si cat de cat OK cred eu(Firma Oehlbach cu 24k). Acum merge, am tras hdmi normal si cablu optic de asemenea dar nu merge la capacitate maxim adica, pe radio Internet la - 30 rupe dar pe TV de la - 30 abia incepe sa se auda?(frate-miu a avut aceeasi problema cu sunetul, a contactat vanzatorul(pasionat de muzica etc) si I-a spus ca sistemul este blocat pe "Main", l-a resetat din fabrica si e totul bine acum). Pe telecomanda principala pe ecran si la mine "blincaie" de asemenea o casuta cu numele "Main" si orice fac din telecomanda schimba doar la receiver dar pe display-ul ei nimic.Am incercat sa restartez si eu dar nu au survenit schimbari in setari deci a fost apa de ploaie. Imi lasi un contact te rog, daca rezolv problema dau o bere si nu una virtuala.
Multumesc inca odata pentru raspunsuri tuturor.

14 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

@Element Atentie la raspunsurile jignitoare!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Deci pune i orice fel de antena in mufa radio, un fir simplu si cauta i posturi, iar la tv trebuie din tv sa setezi sursa audio după ce conectezi mufa hdmi in tv din mufa hdmi duci un cablu audio cu mufe RC cred ca ai, in spatele amplitunerului si le conectezi vezi pe iesirile amplitunerului ce ai, Tape, TV, Phono Cd sau line out, daca ai tv mufa aceea este pentru iesirea sunetului din tv in statie, daca nu merge inseamna ca ai cablurile defecte sau nu ai conectat din tv nu ai setat sursa audio, pentru sursa audio din tv difuzorul tv ului trebuie dezactivat, iar sunetul il scoti exclusiv prin sistem.

| Ciprianx1 explică (pentru anonim_4396):

Salut, am schimbat din televizor optiunile pentru sunet, am incercat toate intrarile hdmi inclusiv ARC si nimic. Spuneai sa plec din TV cu hdmi si sa intru in amplificator cu mufe rc, se gaseste pe pe piata asa ceva(nu am vazut)? Asta inseamna ca prin Hdmi se transmite doar semnal video nu si audio?

| Anonim a răspuns (pentru Ciprianx1):

Unele televizoare au numai mufe hdmi care scot semnal combinat audio video, altele au si mufe rca si euroscart, gasesti cabluri la Media Galaxy, dar momentan tu trebuie sa ti repari statia care va costa pe putin 250 lei daca nu mai mult, ca tranzistorii finali daca nu merg altii decat cei originali tot de pe ebay trebuiesc comandati, si va costa piesa, plus transportul, si manopera electronistului care verifica aparatul schimba piesa arsa cu una nouă.

| Ciprianx1 explică (pentru anonim_4396):

Mersi fain pentru raspunsuri, posibil sa ai dreptate cu mufele hdmi si diversitatea lor totusi nu cred ca se aplica in cazul meu, televizorul e model 2021...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Am vazut modelul are in spate mufe rca si am observat ca ai mufa Dat/Tape, de obicei in mufa Dat se conecteaza calculatorul, sau televizorul, iar in mufa Tape casetofonul deck de obicei, este ciudat faptul ca nu l ai probat acasa la proprietar inainte de a il cumpara, sau sa il fi rugat pe el sa te lase sa pozezi mufele din spatele amplitunerului sa vezi cum vin conectate boxele si alte iesiri intrari care acum nu sti sa le legi, ce boxe ai? Cîti ohmi si cîti wati, ai vazut ca merg la el boxe de 8 Ohmi, daca ai boxe de 4 Ohmi merg si acelea, dar a nu il dai tare ca daca amplificatorul nu intră in protectie arzi finalii din statie.

| Ciprianx1 explică (pentru anonim_4396):

L-am cumparat de pe eBay, omul vindea un sistem complet iar mie imi trebuia doar amplificatorul, nu am putut sa probez nimic, cablurile erau scoase deja. Boxele sunt noi de 8 ohmi, ampl. era pe 4dar l-am trecut din setari pe 8, rms 130 de wati daca nu gresesc. Crezi ca ar fi OK sa incerc si cu un cablu optic?

| Anonim a răspuns (pentru Ciprianx1):

Doar sa nu fie defect amplificatorul ca si pe ebay sunt țepari ca si la noi, mai ales el vinzatorul trebuia sa scrie ca este defect, nu conteaza ce cablu folosesti, daca aparatul nu functioneaza nici pe radio este clar stricat, sunt arsi fi nalii, cit ai dat pe el pe ebay?

| Ciprianx1 explică (pentru anonim_4396):

Am dat 500de euro, nou costa 3.500, problema e ca nu sunt in tara ca la noi sunt si profesionisti

Răspuns utilizator avertizat
| SebastianCorobian a răspuns:

Intra in setarile tv-ului si cauta "Audio dezactivat". Si selecteaza "Sistem de sunet HDMI". Am avut aceeasi problema si de acolo am rezolvat. Tv-ul meu e un Philips