|

Salutare.De curand mi-am vandut unitatea pc si mi-am cumparat un laptop Dell latitude e6410.Acesta are hard-ul si dvd wr pe sata.Inainte sa vand unitatea pc mi-am salvat toate fisierele care le aveam in unitate pe un hard de calculator pe sata.Stiu ca nu pot sa-l conectez la laptop decat cu ajutorul unui rack extern care e cam scump si inutil daca nu il utilizez pe viitor.Pot sa conectez hardul cu o pamblica sata in locul dvd wr la laptop iar alimentarea hardului sa o fac cu o sursa? Adica doar pamblica sata sa vina in laptop iar alimentarea la curent sa se faca cu ajutorul unei surse pc? Astept un raspuns, dau funda.

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ia un adaptor: http://www.shopmania.ro/......a-29117120

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

NU, nu poti! curentul ce vine de la laptop e mai mic, nu poate alimenta un HDD normal! Daca vei incerca s-ar putea sa pierzi datele de pe HDD! Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Stiu ca e mai mic curentul la laptop.Eu am zis ca la laptop voi conecta doar pamblica sata, acel cablu mic, iar hardului ii voi da curent dintr-o sursa pc, care totusi, are suficient curent cat sa alimenteze un intreg pc.La fel vine si la hdd extern de 3.5 ".In laptop se baga doar mufa usb, alimentarea la curent se face cu ajutorul unui transformator.Doar hdd-urile externe de 2.5 " se alimenteaza doar la usb, fara sa fie conectate la priza.Merge conectat asa hdd-ul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru adagioanonim):

Pai ia vezi cum arata mufa aia SATA din laptop...
Ia vezi poti sa bagi cablul in ea? E ca si cum ai incerca sa bagi mufele de la cablu una in alta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Mufele sata de laptop sunt identice ca cele de pc. Difera doar curentul de la mufa mare care e mai mic (nu mufa aia mica care se pune pamblica,cea care la calculator se alimenteaza de la sursa, ori direct, ori cu un adaptor molex). Practic un hard de laptop pe sata se poate conecta lapc fara probleme, se potriveste la mufe, doar ca amperajul alinentarii de la sursa e mai mare decat cel care il primeste el de la laptop.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează