|

Salutare, detine cineva acest model (neoficial) de AMD XFX RX 470, care, aparent si dupa ce se specifica pe site, dispune de 8GB memorie vram?
( https://pdmedia.ro/Placa-video-XFX-Radeon-RX-470-RS-8GB- GDDR5-256-bit ). Site-ul este luat aleatoriu, se gasesc si alte firme care comercializeaza acelasi XFX RX 470 cu o presupusa versiune de 8GB memorie video.

Cum vi se pare placa in cauza? Este posibil sa aiba BIOS modificat incat sa arate alta valoare? Si daca ar fi asa, de ce ar alege firmele sa puna spre vanzare placi listate la 8GB memorie, cand acestea dispun doar de 4?

11 răspunsuri:
| a răspuns:

BIOS-ul nu este un sistem implementat pe placa de baza (firmaware)? ce legatura are cu placa video astfel incat sa arate alta valoare VRAM?
Adica daca intr-un PC unde ai propria configuratie, propriul BIOS tu vii si montezi o placa video, crezi ca biosul ii masluieste valorile reale aratand altceva? Eu nu cred asa ceva.
Da, din Bios se poate face overclock si alte chestii si la placa video dar asta inseamna sa o ai deja montata in acea configuratie.
Daca siteurile arata ca are 8 GB Vram inseamna ca atat chiar are.

| explică (pentru Simpatik):

Fiecare placa video dispune de un BIOS personal. Overclock profesional, la GPU-uri, se face ori din software-ul dedicat driverului placii video, fie din alte software-uri, precum MSI Afterburner.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok,dar acela nu este BIOS-ul clasic cel cu CMOS si toate cele, adica o componenta hardware lipita pe placa de baza a unui device, componenta care are propriul sistem de operare sa-i zic asa si care porneste prima inaintea sistemului de operare, acel software este altceva, nu cumva poarta o alta denumire?
Ma depaseste, dar niciun producator nu va face manevre sa masluisca din soft anumite valori pentru ca consumatorii finali pot fi experti, singurii nesimtiti care au facut si fac asa ceva sunt nemtii de la VW

| explică (pentru Simpatik):

Fiecare placa video vine cu BIOS-ul personal. Tu nu ai inteles in totalitate intrebarea, nu e vorba de producator aici - pentru ca e clar ca producatorul ( XFX ) nu a lansat vreodata o versiune de 8GB, aici e vorba de ce vand anumite firme de componente SH din Romania. De ce se listeaza o placa video de la un anumit brand cu specificatii anume, cand acel brand nu a lansat vreodata o versiune cu respectivele specificatii?

Pentru cine se pricepe, orice placa video poate fi reconfigurata din BIOS ca sa arate alte valori decat cele reale, alte denumiri, etc. O totalitate de treburi se poate modifica din BIOS-ul unui GPU. Aici e in totalitate vorba de faptul ca multe site-uri din Romania vand un produs neoficial, dar mai rau este ca nu se specifica nimic legat de faptul ca la placile acelea s-a umblat. Acolo voiam sa ajung, eram curios ce parere are comunitatea de pe TPU cu cunostinte in IT, despre aceasta situatie.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu n-am cunostinte in IT dar am cunostinte suficiente sa-mi dau seama ca tu ai conturi clonawinking

| explică (pentru Simpatik):

In primul rand, conturile mele nu sunt clona. Eu am doua conturi si asta nu e un secret. Rezuma-te la intrebare, daca poti.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Se numeste clona in momentul in care un utilizator foloseste mai multe conturi, nu te-am blamat ca ai folosi sa faci ceva ilicit aici ci doar ca nu este permis sa detii mai multe conturi cel putin din cate stiu eu, aceasta regula este una morala si unanim acceptata de toate steurile mari din lume.

Ok happy

| explică (pentru Simpatik):

Tu cunosti definitia cuvantului clona? Faci diferenta dintre doua conturi distincte? Pai tu, daca vrei, poti sa ma blamezi cat vrei ca fac eu ceva ilicit pe acest site, nu ai decat sa faci reclamatie daca, consideri ca faptul ca eu detin doua conturi, incalca vreo prevedere a acestui site, iar cine este in masura sa ia atitudine, va lua. Pe baza continutului de pe ambele conturi, nu dupa faptul ca eu folosesc doua conturi sau dupa faptul ca tu crezi ceva sau altceva. Las-o asa, ca aceasta discutie nu te avantajeaza. Rezuma-te la intrebare, la subiect, nu mai fa off-topic.
Eu am sesizat o treaba pe care (cel putin dupa propria judecata si cunostinte) o consider neinregula cu aceste placi video si cer parerea comunitatii, tu vii cu ale tale, toate pe langa subiect. Ti se pare normal?

Personal, cand nu detin cunostinte pe un domeniu, nu ma bag. Nu de alta, dar genul asta de abordare denota... "altele".

Iti multumesc pentru raspunsurile date pana acum, dar ma voi opri cu reply-urile aici.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca erai atat de bazat pe cunostintele tale IT nu puneai aceasta intrebare aici.stiu foarte bine ce este o clona. oricum nu este permis sa ai conturi multiple nici aici nici nicaieri pe vreun site serios.nu te-am acuzat ca faci ceva ilicit.lasa-ma cu aroganta ca sunt satul de alde tine pe acest site, mai aveti de mancat multa proteina pana sa ma ajungeti la orice nivel. spor in cautarea biosului de pe gpu pe care-l masluesc astia

| a răspuns:

Exista RX 470 cu 4gb memorie, și exista cu 8 GB.
In imaginea ta apare varianta cu 8gb.


In practica, înainte sa îți ajungă în mana, e greu sa faci diferența, atât un vânzător online, cât și un țepar de pe olx, pot sa îți trimită varianta cu 4gb, falsificand poze, sau etc.
(diferența va fi ca unui magazin online o poți trimite înapoi dacă ești inselat)

| explică (pentru NLS):

Exista RX 470 ce dispune de 8GB memorie video, DAR nu de la XFX. Eu nu am gasit o sursa oficiala, credibila ce listeaza XFX RX 470 cu versiune de 8GB memorie video.