| ȚigariExpirate a întrebat:

Salutare!
Stie cineva cum se numeste aparatul de tip stick care il folosesc cei de la service-ul de calculatoare/laptop-uri pentru a detecta piesele defecte?

Răspuns Câştigător
| PainTech a răspuns:

Exista o plăcuță care afișează eroarile (și poate ajuta la găsirea componentelor defecte) din timpul power-on-self-test, dar acestea au o interfață PCI / PCIe, nu am auzit de una cu USB.

O alta posibilitate e ca acel dispozitiv sa fie chiar un stick cu programe de diagnosticare și reparare (precum Hiren Boot)

4 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Salut si o zi frumoasa iti doresc in continuare! ^_^

Referitor la intrebarea ta, stii sigur ca asta folosesc? Pentru ca eu nu am auzit de asa ceva. Daca te referi la o serie de teste, exista programe si diferite alte tool-uri care permit analiza amanuntita a componentelor (chiar si la device manager se poate vedea o parte relativ mica). Acum ca ei poate au astfel de programe pe stick, asta este alta poveste big grin. Si nu trebuie sa te gandesti la nu stiu ce teste, pur si simplu daca nu vin informatii referitoare la componenta respectiva, cel mai probabil este o problema la aceasta.

| anonimg a răspuns:

Probabil doar măsoară curentul cu un astfel de stick:
https://m.emag.ro/stick-usb-pentru-testare-curent-1239135-12/pd/D47W0SBBM/

| dannyel86 a răspuns:

Cel mai probabil sunt stick-uri normale, pe care se afla utilizare de diagnostic. Exista programe care pot verifica hardul, memoria ram, performantele placii video. Trebuie doar sa stii cum sa le folosesti in procesul de testare a componentelor.

| NLS a răspuns:

Nu știu sa existe ceva de genul acesta.
Însă ce spui tu e aproape sigur Hiren's Boot CD, pus pe un stick.
Nu detectează piesele defecte, însă cu ajutorul acestui utilitar, poți boota un sistem, atunci când windowsul, din anumite motive, nu mai bootează.
Poți inclusiv scoate parola sistemului și multe altele.