| banditul007 a întrebat:

Salutare. Știe cineva daca socketul 1155 și 1150 mai suportă Windows XP? Și dacă se mai găsesc drivere pentru plăcile video mai vechi seria 900/700 tot pentru Windows XP? Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| CentyLox a răspuns:

Daaa, oarecum. Windows XP este un OS destul de vechi pentru 2019. Inainte de toate, o sa poti instala Windows-ul cu USB 3.0 oprit din bios ca sa iti mearga mouse-ul si tastatura in Installer. Din cate stiu 1150 are nevoie de o utilitara speciala pentru os-uri mai vechi. Drivere-le le poti lua cu DriverPack Solution versiunea offline de dupa 2016. Bafta

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Procesoarele cu socket 1155 si socket 1150 sunt tot de fabricatie Intel, compatibile cu principiile de baza Intel PC (dezvoltate). Ca urmare, toate produsele MS vor trebui sa functioneze pe ele, dar poate nu vor sti exploata toate functiile (mai ales cele noi)
Pentru Win XP ar trebui drivere, dar MS nu mai sprijiina Win XP (ca urmare nici producatorii de componente nu prea mai fac drivere pentru XP). Marfa noua trebuie vanduta!

Complet altfel sta situatia cu Linux, care instaleaza automat toate "driverele".
(e drept, si versiunile Windows noi au aceasta capacitate)

| Wr3nch a răspuns:

De ce ai vrea sa folosesti xp in 2019. Si nu socketul trebuie sa suporte cu procesorullaughing Si, teoretic ar trebui sa fie drivere pentru placile alea video.