| Adutzu2 a întrebat:

Salutare,
Tocmai am instalat Windows pe un Desktop PC nou-nouț dar am o problemă. Uneori de deschide imediat fara probleme, alteori se blochează pe negru și scrie sa dau enter pentru start normal apoi apare un meniu albastru cu mai multe opțiuni prima fiind BIOS și restul pentru alte configurări iar jos vad o numărătoare inversă care se mișcă în lag. In acest timp tastatura, ba e pornită bă e oprită. După lunga așteptare ori se deschide Windows care merge perfect, ori se face ecran negru și rămâne așa ori clipește o liniuță în stânga sus și rămâne așa până opresc pc-ul.

4 răspunsuri:
| zilog a răspuns:

Mă bucur treci la ubuntu renunță la windows

| zilog a răspuns:

Schimba pasta la procesor
schimba pasta de la placa video
seteaza corect bios-ul in functie de fsb-ul procesorului si al memoriilor respective
seteaza si tensiunea de alimentare corecta pentru procesorul respectiv din bios
seteaza si tensiunea de alimentare pentru memoriile ram

seteaza si cooler-ul sa se invarta tot timpul sa faca galagie nu sa fie silentios

fa un upgrade de bios

faci o discheta bootabila pui pe ea afudos sau awardflash
si pui bios-ul pe discketa respectiva
faci upgrade de bios
apoi setezi corect AHCDPI sau ce trebuie pentru SSD-ul respectiv
de exemplu SATA comunicatia
nu IDE
si gata instalezi windows-ul 7
instalezi driverele toate
verifici ca ai instalat toate driverele
si dai calculatorul la gunoi pentru ca ai pus windows
mai bine puneai ubuntu

| Adutzu2 explică (pentru zilog):

Am avut un laptop cu Ubuntu și nu mi-a plăcut. Am instalat Windows 10 și merge perfect. Acum am instalat pentru cineva care vrea tot Windows. Mouse-ul care a venit cu unitatea făcea probleme. Am pus alt mouse am dat câteva restarturi și a pornit perfect. Sper sa nu mai facă probleme. Că la upgradeuri de BIOS și alte setări in BIOS nu mă bag că nu mă pricep și nu vreau sa stric PC-ul omului.

| zilog a răspuns (pentru Adutzu2):

Dacă la nivelul ăsta te complaci rămâi unde ești. am pierdut mulți ani din viață aiurea să încerc să schimb lumea, dar mi-am dat seama care sunt problemele mele și care sunt ale altora. daca am fi stat de vorba in urma cu 15 ani as fi luat foc si m-as fi incapațânat să te învăț cu forța lucruri despre bio-suri chestii setări FSB-uri tensiuni de alimentare, proceduri de testare si diagnoza plus defectoscopie.
dar am imbatranit si am devenit putin mai intelept ofer lucrurile acestea o data moca dar daca omul spune ca nu ii trebuie data viitoare sa ma roage daca chiar ii trebuie.
o zi frumoasa