|

Salutare TPU, am si eu o mica problema cu placa video, nu sta bine pe slot-ul placii de baza si din cand in cand imi da blue screen, stiu ca asta e problema pentru ca pe chipset nu face asa, iar acum am o alta carcasa imprumutata de la cineva care are un fel de fixator pentru placa video, sau ceva de genul, nu stiu cum sa ii zic, dar odata si odata va trebui sa ii inapoiez carcasa omului si ma intrebam daca pot gasi undeva acel fixativ sa imi iau sa pot pune piesele in placa mea, sau poate o alta carcasa care are deja asa ceva, nu stiu.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Acel "fixativ" se numeste SURUB, cu care se fixeaza lamela metalica de carcasa.
Daca nu-l fixezi bine, risti sa arzi placa video, placa de baza sau ambele!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Nu e surub tati, stai tu linistit ca nu sunt retardat nu veneam pe TPU pentru un surub, nu te mai baga in seama daca nu stii, mersi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlaDe12345):

Daca nu este cu surub (mai exact lipseste surubul de fixare) atunci simplul capacel de tabla montat pe carcasa asigura foarte putin stabilitatea (doar sa nu cada afara).

Surubul de fixare are locul pe toate lamelele de tabla de fixare ale placilor pentru calculator, dar deseorieste "economisit". Pentru vanzator renteaza sa "uite" un surub, iar tu sa cumperi o placa noua cand se defecteaza.

Aici poti vedea o placa video impreuna cu partea de fixare:
http://images.morefrom.co.uk/......00/6_9.jpg

Uite-te bune: tabla sub forma L la capatul placii video (stanga, pe care sunt prinse si mufele de conectare) are o mica decupare sub forma de U. In aceea decupare intra surubul de fixare, care trebuie insurubat in filetul corespunzator din carcasa. Rareori, in locul sirubului este doar un nit sau un varf stantat, care are rol de fixare, dar nu are stabilitate nici apropiata cu ceea asigurata de un surub.

Daca acel surub lipseste in calculatorul tau, atunci asteapta-te la o defectare la orice moment!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cauta is tu pe la depozite/ service de calculatore sau daca nu pe la targuri/ balciuri unde vin vanzatori cu marfa din afara. trebuie sa gasesti.
Daca nu optiune cea mai sigura e la magazin de piese calculatoare.
Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează