|

Salutare TPU, am și eu o problemă și nu reușesc să găsesc un răspuns pe google.

În momentul pornirii pc-ului, indicatorul LED al activității HDD se aprinde și stă aprins până în POST (cum e normal de altfel; 1 secundă) după POST în secvența de BOOT mai afișează ceva activitate(probabil atunci când caută fișierul BOOTMGR), după care, din momentul în care windows-ul începe să boot-eze, LED-ul nu mai afișează absolut nici o activitate. Este evident că SSD-ul face activitate pe BUS-ul SATA dar LED-ul HDD stă stins... Menționez faptul că PC-ul funcționează perfect normal. În concluzia faptului că totuși LED-ul se aprinde în timpul POST-ului, este evident că el este conectat corect la placa de bază, LED-ul este funcțional, iar placa de bază nu are vreo defecțiune din acest punct de vedere (cred)Specificații:

PB: AsRock H77M

OS: Windows 10 Pro x64P.S. SSD-ul nu este singura unitate de stocare, mai am 4 HDD-uri, LED-ul tot nu funcționează indiferent ce dispozitiv are activitate... P.P.S. Cablul de conexiune dintre LED si placa de bază a fost prelungit în urmă cu un an, dar funcționa iar LED-ul a fost înlocuit cu un LED Alb (3.5V)

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Pe placa de baza este conectat si Led-ul HDD (de obicei in grup, langa difuzorul intern, Led-ul Power, butonul Reset, butonul de pornire oprire). Pe multe placi este si scris "HDD Led", dar il poti identifica si dupa desenul din manualul placii de baza sau mergand dupa fire, de la Led.
N-ai decat sa identifici conectorul Led-ului HDD, sa-l scoti din mufa si sa-l bagi inapoi invers.
Daca functioneaza bine, atunci il lasi asa, iar daca nu, atunci intorci inapoi mufa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asa si ce vrei?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Razvan01010):

Să știu de ce nu mai funcționează și cum se poate remedia problema

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează