|

Salutare TPU! Am un laptop, Lenovo g50-45 cu amd a6-6310 procesor si placa vide hd8500M, am 2 probleme mari cu el.

1)Nu pot sa mai instalez drivere pe ele(de grafica sau de sunet sau software, pur si simplu nimic), nu mai pot sa ma joc nici un joc sau nimic altceva pe el, ce ma jucam eu(dota, lol etc) jocuri din astea care nu necesita multa performanta.Cum as putea remedia problema asta, ma chinui de vreo 2 zile, pe tot felul de forumuri de specialitate si inca nu i-am dat de cap, acum cateva luni i-am schimbat hdd de 500gb intr-un ssd de 250 de gb si i-am mai adaugat 4 ram, iar acum are 8, probabil din cauza ca am schimbat hdd cu ssd nu mai pot instala drivere pe el? Rrebuie sa specific ca atunci cand instalez driverele, imi spune ca sunt partial instalate, dar nu e asa, am incercat cu versiuni mai vechi si tot nu merge, am incercat sa schimb windowsul, dar mi-am dat seama ca am windows preinstalat si nu pot pune altul(am Windows 8.1) si cand incerc sa deschid softwareul de la amd imi scrie ceva de genul:radeon settings are not avalabile...

M-am uitat in device manager iar in tabul display udupters, imi arata un semn al exclamarii la placa video, i-am dat update dar nu functioneaza.

Cum as putea rezolva problema?2)Daca nu se poate rezolva cu cat as putea sa il vand, asa mi-a spus un specialist ca mai bine l-as vinde decat sa imi bat capul cu el si sa imi cumpar altul, dar eu nu vreau, ca nu imi cumpara nimeni altul.Dar de curiozitate cu cat l-as putea vinde?

Mentionez ca acum 2 saptamani am mai bagat 500 de lei in el, eu l-am cumparat in 2014 cu vreo 2200 de lei, cu cat l-as putea vinde acum?Va rog ajutati-ma.Multumesc frumos, Dau Funda

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Driverele nu stiu cum- si de unde le-ai luat, dar probabil nu sunt bune.

Daca pe HDD ai avut windows-ul preinstalat, acela trebuia clonat pe SSD si nu aveai nici o problema cu driverele.
In cazul unei noi instalari a windows-ului pe SSD, ai nevoie de driverele originale ale producatorului, pentru versiunea windows pe care l-ai instalat.

Driverele le poti descarca direct de pe site-ul producatorului (Lenovo) pentru modelul tau de laptop.
Descarca-le si instaleaza-le pe toate (ultimele versiuni).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Nu pot sa dau update la bios, mi se restarteaza laptopul, simi imi spune ca nu se poate actualiza

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BishopZ):

Nu trebuie sa dai update la BIOS. E doar pentru specialisti si se foloseste doar in cazuri speciale (se poate strica laptopul daca gresesti! ).

Daca un update te refuza, inseamna ca este la zi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Ai dreptate, doar ca acum cand ma uit in device manager, la display adapters, imi scrie asta Microsoft Basic Display Adapter,(data este 2006 WTF!?) in loc de placa video pe care o aveam eu, si nu pot sa m-ai instalez nimic, si cred ca din cauza asta nu m-ai pot instala nici un driver.
Cum pot remedia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BishopZ):

Ti le-am descris mai inainte.
Urmeaza pasii de acolo!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează