|

Salutare TPU!

Am un pc intr-o camera si in acea camera am si routerul de la Telekom! Acum intrebarea mea este pot avea 2 pc-uri, in camere diferite conectate la un singur router?! Daca da, va rog explicati-mi cum pot face asta, ce cabluri trebuiesc trase, sau daca trebuie sa vorbesc cu cei de la Telekom! Asi prefera sa-mi spuneti voi, nu sa ii suni pe cei de la Telekom, inainte sa stiu daca merge treaba acesta! Dau FUNDA!

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, router-ul are ieșiri RJ-45. Toate routerele pe care le-am văzut au cel puțin 2 ieșirie, majoritatea au 4.
Dacă nu ești conectat prin WiFi cu PC-ul pe care îl ai, ești conectat printr-un cablu RJ-45, șa că poți să te uiți la el cum arată mufa și să cumperi altul la fel și lung cât ai nevoie.
Nu e nevoie de Telekom ca să te conecteze, dar dacă treci cablul prin perete e probabil nevoie să desfaci mufa, caz în care ar fi indicat să chemi pe cineva care să reconecteze mufa, nu neapărat de la Telekom, poți să chemi un prieten.
Dacă nu vrei să faci găuri prin pereți, poți să treci cablul prin colțul de la tocul ușii sau pe sub ușă dacă se poate. Dar să ai grijă să nu sugrumi cablul.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca nu placi wireless poti pune fara probleme dou PS pe doua cabluri, majoritatea routerelor avand 4 iesiri

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Foarte multi avem 4-5 device-uri la un singur router si pe un singur abonament. Cel mai frecvent se foloseste conexiunea wireless, dar daca vrei poti conecta si prin porturi. Viteza se imparte la toate device-urile conectate SIMULTAN, dar daca ai abonament bun doar la al treilea se simte ca merg toate mai incet. Salut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt doua optiuni: 1. Cumperi un cablu rj45, lung de 10-20m, care te-ar costa in jur de 50 de lei. 2. Cumperi o placa de retea wireless, care te-ar costa cam tot cam 50 de lei, diferenta ar fi ca pe cablu viteza o sa ramana acceasi, daca ai abonament de 100mb/s cu cablu o sa ramana 100, pe cand cu wireless, viteza o sa fie variabila in functie de pozitia pcului, adica, daca o sa fie intr-o camera apropiata o sa ai semnal decent, dar daca o sa fie mai departe, o sa fie semnal groaznic. Eu recomand cu cablu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti sa iti cumperi fie un cablu, asa cum au spus si colegii, dar poti cumpara si un adaptor wireless precum acestea: http://www.pcgarage.ro/adaptoare-wireless/. Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred sincer nu ma pricep. dar eu la router am bagat cablu de la net in unitate si invers..si in cealalta unitate ce bagi? Teoretic ar merge. ca s-ar imparti conexstiunea in 2 bucati o parte la un pc o parte la un pc si va merge mai prost netul.dar Practic nu cred ca va merge.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AdMiRaTor):

Daca mai cer un router de la Telekom cred ca platesc 2 abonamente. si nu-mi convine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează