|

Salutare TPU.

Deţin un box tv Mecool pro BB2 şi doresc să-l alimentez de la o baterie externă ce scoate 2, 1 A/5 V.Am încercat să-i fac conexiunea cu un singur cablu USB şi nu a pornit.

Ce ziceţi dacă aş folosi două mufe USB(că bateria externă are 2X USB) ar funcţiona sau exista riscul să ard tv box-ul.Tot legat de acest Tv box. Aveţi vreo idee de unde aş putea găsi aplicaţiile implicite ale softuului, în special apk-ul cu actualizarea OTA?Mulţumesc anticipat.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Box TV-ul trebuie alimentat cu 5V stabilizat, prin mufa de alimentare (mufa rotunda), nicidecum prin USB.
"Alimentat" prin USB se risca distrugerea aparatului.

Soft-ul icearca sa obtii de la producator.

| explică (pentru Bula):

Păi am mufa compatibilă, cea rotundă.Am făcut un adaptor de la bateria externă(e un power banck standard de 11000 ma ce are două mufe usb(de ăla pentru încărcat telefonul mobil, etc)) şi am observat că nu porneşte(probabil că power banck-ul nu scoate amperajul suficient pe o singură ieşire usb), dacă folosesc o singură conexiune usb-mufa rotundă.De asta mă gândeam să folosesc ambele mufe USB(aşa cum e alimentarea la unele adaptoare pentru hard-urile externe de laptop), prin asta poate aş obţine amperajul necesar.De asta întrebam dacă ar merge să fac asta.
Cu softul, nu am găsit pe site-ul lor nimic.Nici frimeware, nici aplicaţiile implicite, nimic.Tv box-ul e cu Android 6.1.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lupudepenet):

Atentie mare la POLARITATEA alimentarii, daca faci adaptor de la USB la mufa rotunda de alimentare!
Daca legi invers polaritatea, poti lua adio de la aparat, fiind foarte probabila arderea instanta ale componentelor electronice!

Cum am vazut, mufa rotunda trebuie sa aiba polul + in MIJLOCul mufei!
Este bine sa pui si un voltmetru pe adaptor pentru a urmari tensiunea in timpul conectarii, sa nu scada sub 4, 8V.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Da.Desigur că am folosit un aparat de măsură şi control. Polaritatea am respectat-o, dar am observat că nu porneşte cuplat pe un singur USB al powerr banck-ului.Ecranul tv-ului rămâne negru, detectează semnal de la tv box dar nu apare logo-ul(cum e normal când porneşte).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lupudepenet):

Cat a fost tensiunea, la cat a scazut la pornire?
Tv box-ul functioneaza alimentat de la alta sursa? Daca da, ce curent maxim ia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Tesiunea nominală la liber e 5, 14 V iar la consum scate la 4, 8 V. Oricum am rezolvat problema, iar acum Tv box-ul se alimentează mixt de la reţea folosind adaprorul lui, şi în caz de cădere de tensiune un releu schimbă automat pe tensiunea de la bateria externă. Principul este ca la UPS, dar nu folosesc 220V ci 5-6v.
Circuitul l-am făcut simplu.Am folosit la betria externă ambele ieşiri USB, asta deoarece am costatat că pe o singură ieşire nu scotea amperajul necesar pentru Tv box(2, 0A), dar pe ambele USB-uri a scos 5.12/1,8A şi nu era încărcată complet(cam la 80%).
Apoi am folosit releul ca să-mi schimbe sursele de alimentare(bornele pozitive au fost întrerupte nu masele). Singurul dezavantaj e că schimbarea de tensiune se face cam lent şi Tv box-ul se opreşte atunci când se schim, bă tensiunea, dar o să încerc să stabilizez circuitul folosind un condensator electrolitic şuntat pe alimentarea tv box-ului. Teoretic ar trebui să compenseze sincopa aia de juma de secundă. Practic... o să văd.
Oricum mersi de răspuns, ai funda deoarece doar tu mi-ai răspuns.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lupudepenet):

Daca folosesti un condensator electrolitic mare (peste 10 000 microfarazi ), atunci va putea tine tensiunea un jumat de secunda.

Solutia ideala ar fi sa folosesti o baterie cu tensiune mai mare de 7-8V, care sa fie incarcat separat, iar iesirea sa fie printr-o dioda inseriata pe +, stabilizata la "5V", cu 01-02V mai putin decat tensiunea data de alimentatorul actual.
In acest caz comutarea se face instant, prin dioda trecand curentul doar cand alimentatorul nu da tensiune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri: