|

Salutare TPU, ma intreaba un prieten, cum devii grafician de jocuri. Vrea sa stie ce-i trebuie pe lângă cunoștințele de desen?

Acum as vrea eu sa va rog sa scrieti daca se poate toți pașii complet! Va multumesc!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Grafician devii in momentul in care ai talent la desen.
Desen pe foaie.
Si mai ai nevoie de fantezie.
Seful tau, atunci cand o sa lucrezi nu iti poate spune in detaliu ceea ce vrea, caracterele pe care o sa le desenezi o sa poarte putin si "amprenta" ta.

Chiar si Diablo III (si orice alt joc, din orice categorie) a fost "proiectat" la inceput pe hartie, ma refer la designul caracterelor.
Mai multi membrii ai echipei traseaza pe hartie ce au in cap, chiar daca rezultatul nu e foarte grozav. Dar e un punct de plecare.

Apoi se stabileste varianta castigatoare si i se cere acelui desenator sa o imbunatateasca, sa ii adauge detalii, umbre, etc.
TOT pe hartie.

Apoi urmeaza desenarea caracterului intr-un soft (program de desen 2D (de pictura, ca sa fiu mai exact) sau de modelare 3D).

Programe 3D: 3dsMax, Maya, Cinema4D, Rhino, ZBrush, Blender.


Cand ai un rezultat, modelul 3D trebuie texturat (primeste culoare, adica texturi)

AICI se termina treaba designerului / graficianului.
****************************************************************
Caracterul mai trebuie articulat (rigging) si animat (sa prinda viata),
Abia apoi urmeaza implementarea in nivelele/structura jocului (in Unity, Unreal, sau alte platforme).
*****************************************************
Tot graficianul se ocupa de grafica generala a jocului, de la meniu pana la designul graficii nivelelor. (bineinteles, o sa primesti indicatii destul de exacte in campul muncii, dar trebuie sa ai si tu fantezie, si sa faci munca de cercetare pe net).

Ca "unelte" ai nevoie de un calculator destul de puternic (cu Windows, pentru ca majoritatea softurilor pe care le-am insirat la mijlocul postarii sunt pe Windows), apoi de Photoshop, Affinity Photo sau GIMP (adica un Photo Editor).
Si foarte important, o tableta grafica (firma Wacom de preferat). (pentru crearea personajelor in programele de modelare 3D nu ai nevoie neaparat de o tableta, insa pentru pictura/desen...2004 - 2017 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

NU ai neaparata nevoie de facultate de profil
(Universitate de Arte si Design, cum se numeste mai nou, sau mai scurt- Arte Plastice sectia Grafica) insa daca ai si studii terminate, si esti si bun, castigi mai mult, prinzi locuri la firme mai mari.

La asemenea joburi nu intri pe pile si nici de studii nu tin cont, DACA te pricepi si esti foarte bun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa stii sa lucrezi in anumite programe, nu ai nevoie de desen pe foaie neaparat, sa stii sa faci modele, sa lucrezi in Unity, etc. Iti trebuie informatica

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează