| Nikel a întrebat:

Salutare TPU, sunt intr-o mare dilema, si sper ca ma puteti ajuta cumva.

Deci, sunt pasionat de calculatoare, programare si tot ce cuprinde aceasta.

Insa am cateva nelamuriri:

1. Care vi se pare voua mai avantajos? : Web (designer sau developer) sau Programator ( in aplicatii sau jocuri).
Eu unul as vrea sa fiu programator in domeniul jocurilor.

2. Care sunt salariile pentru ce am spus eu mai sus? Romania, Sua, alte tari.

3.Ce limbaje de programare imi trebuie si de unde as putea invata sa programez, de pe youtube nu prea poti... adica daca stiti un site ceva.Dau funda celui mai detaliat raspuns.


5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Este o foarte mare diferenta intre web designer si programator (web sau nu). Designul presupune o inclinatie artisitica si nu are nicio legatura cu programarea... si nici nu este platit extraordinar de bine.


Referitor la programator web sau de jocuri, pentru inceput indiferent ce vei face in viitor trebuie sa te apuci sa inveti programare. Dupa multa multa multa munca o sa incepi sa te axezi pe o ramura a programarii, care te va atrage.

Cu precizarea ca programarea jocurilor presupune cunostinte solide de matematica.

In alta ordine de idei... daca vrei sa inveti ori dai la un liceu mate info, ori daca nu mai e cazul iti iei frumos niste manuale de informatica si pui mana si inveti de acolo, cel putin bazele.

| SkyPilot a răspuns:

Iti voi da un raspuns partial. Eu locuiesc in Canada si iti spun ce e la mine.
Web designerul este platit prost. Nu prea mai exista programator in aplicatii decat daca e ceva foarte specializat, totul acum este web-based. Cea mai buna optiune este sa fii web developer dar sa stapanesti si C++. Cu jocurile esti destul de limitat, plata nu e nemaipomenita si se asteapta de la tine sa lucrezi mult peste program.
Salariul depinde de zona, companie, cum te vinzi etc. Variatiile sunt foarte mari. Un entry level decent in USA ar fi pe la US$3, 500-4, 000. Poti sa ajungi la peste $10, 000 daca esti multilateral si poti crea si documenta arhitecturi complexe.
Trebuie sa te hotarasti mai intai daca mergi pe Windows sau Linux. Invata un DBMS (MySQL sau MSSQL). Pentru web, HTML, CSS, JavaScript/jQuery sunt obligatorii. PHP e foarte folosit pentru server side. Pentru jocuri C++ (uneori este folosit si in web development). Te-ai putea gandi la C# sau Java. Un nosql gen MongoDB ti-ar putea fi si el util.
Pentru unele tehnologii legate de web, ce gasesti aici este destul de bun.
http://www.w3schools.com/
La www.codeproject.com gasesti numeroase articole si probleme rezolvate.
Pentru invatat gasesti pe net tot ce vrei, totul e sa cauti. Apuca-te de un singur lucru, cand il stapanesti treci mai departe. Trebuie sa lucrezi concret, cu mana ta. E ca la conducerea masinii, nu o conduci citind dintr-o carte.

| ITPlace a răspuns:

Salut!
Sa le luam pe rand:
1. Aici depinde pe ce parte vrei tu sa te duci la Web Design te duci pe grafic, daca ai imaginatie si iti place partea grafica, te atrage acolo e locul tau. Programator aici ai de invatat limbaje, si ai sa stai ceva ore pe zi la calculator, sa nu crezi ca te joci sau altceva, din cod in cod din eroare in eroare, de la C#, C+, C++, Pascal si ce limbaje mai exista, la fiecare e multa munca si multe ore state in fata monitorului, informatica nu consta in statul pe site-uri sau scriscul a doua coduri, daca ai sa ajungi programator ai sa vezi ca e chiar treaba nu gluma, de asta sunt si salariile super mari, ca sunt putini care chiar se pricep in domeniu.
2.Salarii la Designer Web cam 2-300 prin tara pana la 5-800 pentru incepatori, de obicei cei care chiar se pricep pleaca pe cont propiu si scot mult mai mult, in afara daca chiar esti bun pleaca spre 3000-4000, programator, in tara intre 1000-1500 iar in afara tot spre un 3000-4000, dar cum am mai spus trebuie sa stii ce faci.
4.Depinde pe ce vrei sa te duci daca te duci pe partea de programare pe limbaje ca c+, c++, pascal, python, java atunci cea mai buna profesoara e cartea de la biblioteca si mult mult exercitiu, cod cu cod eroare cu eroare ai sa-le inveti daca chiar vrei, daca te duci pe android e bine si acolo, nu ma bag in zona aia.
Eu unul daca chiar ai pasiunea pentru ps, te duci pe web designe bagi hml css java si daca iesi beton te duci freelancer cu 20 pe ora in 4 sapt ai 3200 in mana, si nici sef nu ai laughing
Multa bafta happy

| DevilZoneX3 a răspuns:

Apreciez ca ai răspuns, dar mai am cateva nelamurir:

Ca web designer se gaseste usor de munca? Înafara de freelancer.
Unde se gaseste mai mult, in tara sau afara?

Pe freelance sa zic daca pui cu 6/ora, gasesti repede?

Mersi!

| DevilZoneX3 a răspuns:

Tot nikel sunt.