|

Salutare TPU.

Zilele astea vreau să fac o antenă 4G omnidirecțională pentru a-mi îmbunatați calitatea semnalului GSM broadband.

Aveți vreo idee câte spire ar trebui să înfășor pe bobina antenei pentru a avea o impedanță de 50 ohmi și 20 dB sau mai mult, pentru netul de la Telekom?

Mulțumesc anticipat

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut, am găsit ceva ce merge pentru wifi cred că ar merge și pentru GSM, sper să-ți fie de folos. Eu am avut o antenuță pentru GSM dar nu a prea dat randament, neavând un atelier pentru a confectiona una bună. Spor!
https://www.youtube.com/watch?v=Nk-nj_BwoBE

| explică (pentru varsanofie):

Da, cunosc modelul, și cunosc și cum se face o antenă Yagi sau biquad.Pentru nici una din ele nu-ți trebuie un atelier, îti trebuie doar îndemânare.
Oricum între timp am rezolvat problema.Tot testând și testând, plecând de la o scurgere de informație de la cineva ce lucrează într-un atelier de genul, pentru 10 dB trebuie să fie 25 de spire.
E drept de reținut e că contează foarte mult diametrul tubului pe care se va bobina, și de asemenea contează foarte mult diametrul sârmei din care se va executa bobinajul.
Având în vedere aceste date am trecut la lucru și mi-am făcut eu, acasă două antene de 20 dB.
Adică am bobinat 50 de spire de cablul filar de internet(atenție trebuie să fie cu izolația pe ele ca să nu deie scurt bobina) pe un diblu de polistiren, iar la capătul de jos al bobinei am pus plus-ul coiaxialului(e special pentru antene GSM, nu merge cel de antenă TV) și cu minus-ul coaxialulului am închis circuitul.
Cabul coaxial este mufat cu mufa SMA și asta m-a scăpat de o treabă-n plus.Ca finisaj și cu scop de protecție împotriva intemperiilor am folosit bandă de izolat pentru exterior.
Și uite așa am făcut două antene omnidirecționale acasă, antene ce în magazine costă 100 lei, eu le-am făcut cu doar 50 lei ambele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lupudepenet):

Super, mersi. o să încerc și eu pentru wifi intr-o bună ziwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri: