| lorenzo20 a întrebat:

Salutare tuturor.Am o problema.Am 19 ani si vreau sa devin programator, sunt clasa a 12 a,si sunt pe filo,tin sa precizez ca nu am facut deloc mate info, iar cu matematica sunt la un nivel de clasa a 8 a deoarece la noi in liceu pe filo nu se face mate deloc,e ora in programa si atat, vreau sa invat de la 0 si nu stiu de unde, nu stiu absolut nimic.Singura mea experienta pe calculator e cea de zi cu zi, si cea de la tic in care am scris cred ca vreo 2 luni in html.As vrea sa invat un limbaj care se cauta sa ma pot angaja usor dupa ce l invat cat de cat,am incercat sa ma informez, dar nu ii dau de cap.As dori niste surse,locuri,cursuri, oameni pe care ii pot contacta sa ma ajute sa invat.Planul meu este sa invat respectivul limbaj sa pot programa. Dupa ce termin liceul as vrea sa ma apuc sa fac un curs de 6 luni/1 an,sau o perioada, cat dureaza cursul,cat sa ma pot angaja cu usurinta ca programator, orice sfat este binevenit.Va multumesc enorm!
P.S:Rog persoanele care chiar stiu si imi pot spune din experienta personala sau o alta experienta de unde au invatat cum au facut etc. sa raspunda la aceasta intrebare,imi cer scuze,nu dati hate daca am facut vreo greseala pe undeva si pentru cat de lung este textul,vine bacul si mi e frica ca nu o sa mi pot indeplini visul de a deveni programator, de aceea sunt un pic mai frustrat sa zic asa.VA MULTUMESC DIN SUFLET!

Răspuns Câştigător
| CornelFTW a răspuns:

Salut, pentru inceput nu e nevoie de multa matematica, ci sa stii cum gandeste-te calculatorul si sa interpretezi pasii pe care tu ii dai lui exact asa cum ii interpreteaza si el.
Exista tutoriale pe Youtube de unde poti invata, aplicatia de pe Android Solo learn cu mai multe limbaje de programare explicate mo-ta-mo, site-ul pbinfo (il cauti pe google) cu multe exemple de algoritmi si exercitii atat pentru incepatori cat si pentru avansati.

7 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Dupa bac urmeaza facultatea, mai ai pana sa te faci programator.

| PainTech a răspuns:

Html nu are treabă cu programarea.

Limbaje populare ar fi c++, python, Java. Fiecare are avantaje și dezavantaje. La liceu se face c++.

Ora de tic nu are absolut nimic în comun cu ora de informatică.

A programa nu se rezumă doar la limbajul de programare. Și algoritmii clasici sunt la fel de importanți ( algoritmi de sortare, căutare, etc. ) Precum și metodele de creare al algoritmilor ( iterativ, recursiv, divide etc impera, backtracking ) precum și structurile de date ( stivă, coadă, matrice, vector, listă, dicționar ).

Poți începe pe YouTube.

| Osneros a răspuns (pentru PainTech):

Da, că n-ai Google în față să cauți "bubble sorting in C++" sau "binary searching in C++".

| PainTech a răspuns (pentru Osneros):

Ai google. Dar ideea e că trebuie să ști ce să cauți și ce ar trebui sa implementezi in acel moment. Nu stai să cauți secvențial un element dacă ai un vector ordonat, de exemplu. Nu cred că am zis că trebuie să știe toți algoritmii ca pe poezie.

| Osneros a răspuns:

Programarea e despre problem solving, nu despre limbajul X sau Y. Poți încerca site-uri gen Coursera sau edX. Ambele au cursuri făcute de profesori universitari.
Cât despre cum o să ajungi programator, sorry, n-am idee.

| Nonolita a răspuns:

Daca nu stii matematica, incearca alta meserie.

| lorenzo20 explică:

Am revenit cu un scurt edit,v am citit raspunsurile in mare si vreau sa va spun ca nu vreau sa ma las de programare doar pentru ca nu stiu mate,si de asemenea ar fi usor sa caut pe google cum se rezolva ceva,dar trebuie sa stiu bazele intai, pe mine m ar interesa o sursa concreta, asa pe Youtube m-am mai uitat, dar eu doresc sa fac un curs ceva, ca sa ma pot angaja ca si programator, nu vreau sa apuc 25 de ani si sa nu pot sa ma angajez ca si programator, as dori un site, o carte, un link la o academie, multumesc pentru raspunsuri dar sunt mult prea vagi...