|

Salutari,Am văzut ca prin toate orașele și chiar și prin sate sunt instalate camere de supraveghere. Din aceste camere iese un singur fir și de obicei au o cutie de joncțiune lângă ele. Întrebarea este cum se transmite semnalul video asa de departe și de de unde sunt alimentate. Prin ce cablu se face asta. Un cablu de rețea cat 7 cu un poe de 48v duce dar nu e sigur 200 metri după care se pierde din semnal sau curent. Transmis prin fibra optica poate ajunge la 500 metri dar necesita 4 întrări deci nu e rentabil si încă în stadiu de prototip. Singura varianta ar fi cablu analogic dar nu cred. Are cineva idee cum se transmite semnalul și curentul pe distante atât de mari?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

O nici un aparat electric (nici camera) nu poate functiona "cu un singur fir"! tongue
Tu ai vazut de la departare un singur CABLU, care contine mai multe fire.

In cutia "de jonctiune" este alimentarea, precum si circuitul de adaptare la reteaua de internet, de unde semnalul poate fi transmis mai departe prin orice cablaj, in retea.
Astfel, fiecare camera este identificat prin IP propriu si poate fi accesat /vazut /inregistrat independent, in cadrul retelei urbane de supraveghere.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Cum ai tu curent și internet acasă așa și camera de supraveghere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Curent isi trage direct din stalp. Cat despre semnal, poate este wireless, iar receptorul este aflat in apropriere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează