| mmiizzaas a întrebat:

Se poate instala windows pe stick? am auzit ca asa poate fi folosit direct pe laptop, fara hdd.

16 răspunsuri:
neluL
| neluL a răspuns:

Windows 8 da, se poate daca ai un stick de minim 32 GB!
Windows 7 sau xp stiu ca nu renteaza dar merg instalate pe un Hard Disk Extern.

| LoveIsLove4Ever a răspuns (pentru neluL):

Scuze ca te contrazic, am vazut ca esti expert dar aici te contrazic, am si eu un MS de 32 GB si am incercat instalarea windows 8 pe el din cauza ca HDD - ul vech s-a ars dar nu conteaza imi spunea ca nu se poate instala pe MS nici windows 7 sau vista nu au mers dar windows XP a mers instalat cu succes fara erori desi eraa foarte lent din cauza unei rate de transfer mici.

| neluL a răspuns (pentru LoveIsLove4Ever):

Pentru instalare Windows 8 pe stick iti trebuie:
- Fişierul ISO Windows Automated Installation Kit
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5753
- Fişierul ISO Windows 8 Consumer Preview pentru 32 sau 64 Bit (il gasesti in google)
Acum folosesti diskpart (din windows)pentru a crea o partitie pe el, montezi fişierul imagine ISO conţinând kit-ul de instalare Windows 8 Consumer Preview folosind un program de emulare CD/DVD, montezi fişierul imagine ISO Windows Automated Installation Kit, instalezi Microsoft.NET Framework 3.5, copiezi fisierul C:\Program Files\Windows AIK\Tools\x86 sau \amd64 pentru 64 bit si il lipesti in partitia nou creata pe USB -> C:\ win8usb, intra in CMD ca administrator si da comanda -> cd /d C:\win8usb dupa care dai comanda -> comanda imagex.exe /apply install.wim 1 E:\ (unde E este numele partitiei create pe USB) si apoi comanda -> comanda bcdboot.exe E:\windows /s E:
...si te-ai facut cu un stick cu windows 8 instalat pe el!

| LoveIsLove4Ever a răspuns (pentru neluL):

Aaa. pai asta e un fel de "hack" sa instalezi windows 8 pe un MS fortat, dar daca faci cum am facut eu ( am incercat sa il instalez normal ) nu merge, iti da eroare inainte sa apesi pe next. oricum multumesc ca miaai zis, o sa incerca si revin cu un raspuns, dar ar fi trebuit sa ei in considerare ca pc-ul gazda nu are HDD si nici windows instalat pe el.

| neluL a răspuns (pentru LoveIsLove4Ever):

Pe stick doar asa se instaleaza! Nu se instaleaza normal ca pe HD. Am luat in considerare faptul ca pc-ul nu are HD si asa vi cu o chita USB cu sistemul de operare instalat pe ea. Nu poti face o cheita sau un HD bootabil sau install pe un calculator care nu are sistem de operare pe el, asta cred ca ti-ai dat seama si nu mai trebuia mentionat ''pc-ul gazda''.

| LoveIsLove4Ever a răspuns (pentru neluL):

Pai si driverele? daca instalezi windows de pe alt pc nu o sa fie o problema de compatibilitate cu driverele? sau se instaleaza doar sistemul de operare fara drivere si in momentul cand pc-ul booteaza din MS continua instalarea dispozitivelor si driverelor?

| neluL a răspuns (pentru LoveIsLove4Ever):

Ai zis bine in partea a doua a mesajului.

| pedobear a răspuns:

Da

| luky63 a răspuns:

Da se poate sa pune Windows 8 sau 8.1, ai aici tutorial ( functioneaza perfect)
http://videotutorial.ro/......ial-video/

| MirelaDumitru a răspuns:

Da. Faci stickul bootabil!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu te mai chimui ca nu merge de pe stick. Daca nu ai hdd, poti cumpara un hdd extern.Stick-ul nu executa.

| LoveIsLove4Ever a răspuns:

Depinde : de la windows 95 pana la windows XP da de la windows vista pana la windows 8.1 NU. si char daca faci asta, fa de pe laptopul care va folosi stickul daca instalezi windows de pe un alt PC nu va functiona din cauza driverelor si iti va da eroare la startup. funda?

| mmiizzaas explică (pentru LoveIsLove4Ever):

Asta e problema, laptopul nu are hdd. astfel, ma gandeam daca poate functiona cu windows pe stick happy

| LoveIsLove4Ever a răspuns (pentru mmiizzaas):

Nu are, nu are. asta e. daca vrei sa instalezi windows pe stick instaleaza-l de pe pc gazda ( laptopul fara HDD ) e musai sa fie windows xp sau mai jos, depinde daca mere asa, s-ar putea sa ai un laptop mai nou care nu suporta windows xp asta e alta treaba, cea mai buna solutie ar fa sa iti iei un HDD extern sau sa iei unul pe care il ai si sa il conectezi la PC cu un RACK USB ( SATA to USB ) si asa iti mere si windows vista, 7 sau 8. funda?

| maxb a răspuns:

Se poate de la Windows 8 in sus deoarece include functia Windows To Go. Uite aici instructiuni:

http://www.admin-magazine.com/Articles/Putting-Windows-8-on-a-USB-Drive

Pentru performanta optima ai nevoie de stic USB 3.0 de 32 GB sau HDD extern pe USB 3.0 sau eSATA.

Cei care nu stiti mai bine nu comentati!

| ElektroBoom a răspuns:

Exista Windows 7 care merge pornit de pe un stick usb de minim 16 gb insa merge foarte greu si sunt unele programe care nu merg instalate. Windows 8 are WindowsToGo cu care poti sa faci ceva asemenator. Daca vrei un sistem de operare instalat pe un stick de 8gb+ poti instala Linux (eu am un Linux Mint 16 Cinnamon instalat pe un stick de 32 gb usb 3.0 si functioneaza fara nici o problema)