|

Se poate upgrada placa video la un laptop?

Nu ar fi doar asta..laptopul nu mai afiseaza nimi npe dispau si ledul care in mod normak arata cum lucreaza laptopul acum sta stins...am inlocuit hdd cu ssd intre ele si nimic, am scos si rami tot degeaba...

Din cate am citit pe net se pare ca cipsetul de pe placa video sa dezlipit..asta s-a intamplat dupa ce am calatorit putin.

Deci daca tot trebuie sa inlocuiesc cipsetul, s-ar putea pune unul mai tare? Sau trebuie inlocuita placa video cu tot..cum se procedeaza pentru ca nu am prea multe cunostinte in placi video. Help me.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca chipset-ul s-a dezlipit esti nevoit sa faci un reballing. Procedura care poate fi realizata doar de cineva care se pricepe. Exista insa si un risc sa nu se mai poata fixa niciodata totusi. Reballing sa zicem ca aduce la viata chipset-ul, dar durata de viata a acestuia scade si in functie de cat de mult il vei solicita(jocuri, editare etc.) e posibil ca acesta sa cedeze iarasi.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie ca placa video veche sa fie dedicata si sa se potriveasca in locul celei vechi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai, daca este o placa video dedicata, adica nu o ai pusa cu procesorul, se poate schimba, dar trebuie sa te interesezi de modelul placii video, si modelele care ti-s-ar putea potrivi. Sau ai putea sa-i faci rebuild, dar nu prea merita, pentru ca ti-se poate arde din nou.

In orice caz, o placa video se poate schimba DOAR daca este dedicata, daca o ai pe procesor, nu ai ce face. Data viitoare cand calatoresti si folosesti laptop-ul intens, cumpara-i un Cooler Pad, se conecteaza prin USB si se pune sub laptop, o sa te ajute sa-l racesti si sa nu se mai strice! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru erik20):

Are si integrata si dedicata. faza e ca mi-a mai facut odata acum cativa ani, l-am dus la un servis si baietii au zis ca ramii ar fi fost miscati..chiar daca eu inainte sa-l duc la servis i-am scos si bagat iar si nu a functionat... odata a cazut pe jos iar nu mai merge, am umblat pe la rami si hdd si a mers.
Acum a fost in bagaj intre haine..am calatorit doar 200km..am incercat iar faza cu ramii si hard-urile dar nimic.
Tim sa cred ca problema e de la placa video...dar totusi daca e de placa video de ce ledul care arata cum lucreaza ssd-ul sta stins?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru JusTPauL):

S-ar putea să se fii defectat ssd-ul și să nu-ti mai booteze ( pornească ), cel mai sigur este să te duci la un service si să pui o intrebare la specialisti, sau sa-i pui să ti-l verifice. Sau împrumuta un hard/ssd de la un prieten și vezi daca functioneaza. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru erik20):

Am pus hdd in loc la ssd si tot nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru JusTPauL):

Atunci s-ar putea placa video, incearca sa-l conectezi la un monitor, vezi daca ar functiona.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează