| DanuțMarian43 a întrebat:

Stie cineva daca pot sa bootez un windows pe stick de pe Android? Nu mai am windows pe calculator si nici nu dispun de alt pc/laptop sa il bootez de pe el! Ceva sugestii cum pot sa bootez windowsul pe stick fara alt pc?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

1. cea mai simpla metoda e sa mergi cu un stick GOL de minim 4GB la un vecin si sa iti pui kitul de Windows 10 pe stick de pe pagina oficiala Microsoft.

https://www.microsoft.com/en-gb/software-download/windows10

Descarci acel Tool (Download Tool now), il rulezi, urmezi indicatiile, apoi ai la dispozitie 2 variante:
fie scrii fisierele de instalare direct pe stick
fie descarci arhiva ISO pe respectivul calculator si scrii continutul ei pe stick cu ajutorul programului RUFUS (aceasta varianta e cea recomandata).


2. poti descarca Kitul de Windows 10 si pe telefon. (tocmai am incercat, merge perfect)

Si teoretic poti sa il faci si bootabil, exista niste programe asemanatoare cu Rufus si pe Android. (DriveDroid, ISO2USB, EtchDroid, )

Problema e ca nu poti conecta un stick la telefon decat daca ai un stick de genul acesta (la un capat USB tip A iar la celalalt capat microUSB sau microUSB Type-C in functie de ce conector are telefonul tau)
https://images-na.ssl-images-amazon.com/......L1500_.jpg


sau cu un cablu microUSB (normal sau Type C in functie de telefonul tau) tata
USB tip A mama

https://www.bhphotovideo.com/......micro.html

4 răspunsuri:
| SilviaDulcik a răspuns:

Bună!
Încearcă să formulezi din nou întrebarea, nu am înțeles prea bine ce deții și ce vrei să faci.
Dacă vrei să bootezi de pe stick, trebuie să alegi stickul ca mediu în meniul de boot, înainte să intre sistemul de operare instalat deja.

| DanuțMarian43 explică (pentru SilviaDulcik):

Ma refeream daca pot "arde" o imagine iso de pe Android

| Algo098 a răspuns:

Presupun ca se doreste crearea unui stick pentru instalarea windows-ului pe un calculator folosind un telefon sau o tableta ce ruleaza Android. Eu nu am incercat inca, dar vad aici ceva de genul asta: http://www.youtube.com/watch?v=dsFPaNE9fVk
Presupun ca telefonul sau tableta are adaptor USB on the go ca sa se poata conecta un stick de memorie. Altfel ar fi o varianta folosirea unui card de memorie cu conditia sa existe si un cittor de carduri care sa permita calculatorului sa porneasca de pe acel card.

| ionutx02 a răspuns:

Nu poti. Trebuie neaparat un alt dispozitiv (PC, laptop).