|

Studiez programarea si imi place tehnologia si sa codez dar nu vreau sa stau toata viata intr-un office, sa scriu programe pentru un boss rautacios. Ce parere aveti de viata de programator?

Ma gandesc poate la o cariera de Dj/producer (la moment e hobby). Pot sa le combin cumva?

12 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Loooool, altul. Sanatate mentala? Despre ce vb aici?

Lucrez in domeniu, si eu si restul prietenilor mei au un stil de viata de o calitate mult mai ridicata ca oricine face munca fizica.

majoritatea programatorilor au abonamente cu reduceri sau gratuite la sali de sport, sunt dusi in team buidinguri, sunt scosi de firma in oras la bere, la masa, fac o groaza de activitati extra, chiar si la birou.

Majoritatea programatorilor isi permit o viata sociala activa si interesanta mai mult ca oricine.

"dependenti de pc, devin antisociali, noliferi, nu mai stiu nici sa umble, obositi vesnic, introvertiti" un rahat... munca intr-o echipa la o firma serioasa de programare inseamna multi prieteni, multi colegi, inseamna team building uri si vancate reusite samd. Nu mai vorbiti aiurea daca nu stiti despre ce e vorba.

Ca apare o durere de spate, aia apare si la soferi, si la contabili si la baietii de sapa santuri prin oras si la oricine sta pe scaun, nu face miscare si nu are grija de sanatatea lui

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Programatorii sunt foarte bine platiti, fiindca-si distrug sanatatea.
Daca ai notiuni muzicale, poti sa compui muzica electronica pentru diferite ocazii, folosinte etc, a caror copyright iti va reveni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Programatorii sunt foarte bine platiti pentru ceea ce fac, nu pentru ca-si distrug sanatatea, expert oligofren care esti!
Au insa diverse facilitati pentru a se intretine. Plus ca la cat de cat de decent castiga isi permit se se ingrijeasca si de sanatate si multi includ in stilul lor de viata ceva miscare dupa sau inainte de program, ori chiar intr-o pauza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Programatorii sunt bine platiti pentru ca industria IT este atat de prospera si pentru serviciile pe care le ofera, nu pentru ca isi distrug sanatate. Ca in aceleasi conditii traiesc si contabilii si secretarele si cei de la call center.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru OverlyAnnoyedAccount0):

Sper sa vorbim SANATOSI cand veti ajunge ca PROGRAMATOR la peste 40-50 ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

rolling on the floor probabil ei nu au inteles ideea. Programatorii si toti care pierd 16 ore pe zi in fata pc, programatori, gameri, designeri chiar isi distrug sanatatea mentala in timp. Adica se transforma in dependenti de pc, devin antisociali, noliferi, nu mai stiu nici sa umble, obositi vesnic, introvertiti, etc. Si e real acest fapt. Daca te compari cu cine munceste fizic vei vedea probleme mari de sanatate mentala ca programator, dar daca te compari cu restul dependentilor de pc care sunt peste tot vei vedea ca esti normal. =) lol... asa ca ai avut dreptate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DryIce):

Ihohoho Ihahahah rolling on the floor
N-am auzit de niciun programator cu probleme de sanatate mentala...iar cei care considera asa ceva clar sunt niste mediocri frustrati pe viata ca nu vor atinge vreodata capacitatea lor intelectuala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru OverlyAnnoyedAccount0):

Ce tu nu te consideri dependent de pc? cat timp poti sta departe de tastatura? 1 zi? 2 zile? =) drogatule cu pc care estihee hee care nu suntem?! in fine...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DryIce):

Hai sa iti vand un pont. De la un anumit moment te saturi de PC. Iti garantez eu. Am stat in timpul anului si cate 10 ore pe zi in fata la pc si deja sunt satul el si asta in timpul anului la facultate, ca doar de sunt la calculatoare.

iar chestia aia cu noliferi si antisociali e un mod de a cataloga asa zisii gameri, mucosi de 13-14 ani care asta fac. Iti garantez eu ca orice programator stie sa iasa din casa, sa se distreze. Apropo, fiecare se recreaza cum vrea(unii vor in club altii la o plimbare pe munte).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Viata de programator nu e chiar asa cum crezi tu.
singurul lucru de care ai dreptate e ca stai majoritatea timpului intr-un birou.

insa la o firma cat de cat serioasa nu lucrezi pentru un bo$$ rautacios ca nu esti muncitor pe santier sa te biciueasca unul ca trebuie sa fie gata santul pana maine.

Lucrezi in conditii mult peste media birourilor din alte domenii de activitate, cu sefi educati, cu sefi care sunt pe domeniu, cu sefi tineri, cu echipe competente, nu cu bo$$i rautaciosi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si de aia am ales eu Calculatoarele, ca sa nu stau toata viata intr-un birou si sa mai si surubaiesc cate ceva.

Fa ce iti place. De combinat nu prea vad cum sa faci asta, poate doar facand un soft pentru dj.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deci, Dj-ereala si programarea n-au treaba una cu cealalta, in majoritatea locurilor, mai ales ca prima e mai mult o basina intelectuala, pe cand cea din urma iti asigura viitorul mai mult.

Daca faci ce-ti place nu simti ca lucrezi pentru nu stiu ce boss. Gandeste-te ca sunt atatia programatori...si o duc foarte bine! Si nu, nu prea exista sefi rautaciosi, exista ceva mai nasol: deadline-uri si clienti idioti!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează