Pai cam peste tot sunt preturile asa. Tu ca mic antreprenor, vei fi nevoit sa dai banii astia, pentru ca nici o fabrica/site cu piese, nu o sa-ti de-a tie discount la sa zicem 4-5 piese comandate. Site-urile/fabricile de genul iti da la pret scazut per piesa, doar daca faci comenzi de ordinul sutelor sau miilor.
Aprovizionarea cu piese pentru cei care inca mai incearca sa faca un ban sau hobby din reparatii electronice este prima din cele trei mari probleme care stau in fata unei asemenea ocupatii.
Fabricantii au exact zero interes ca sa faca disponibile orice piesa si cand EU ii obliga sa o faca iti trantesc cu zambetul pe fata 270€ pentru un ecran de telefon pe care nu iei mai mult de 100€.
In afara Chinei centrele de service repara la nivel de sub-ansamblu (ecran, placa logica, butoane, etc).
La nivel de componenta totul se trimite in China de unde se mai intoarce in EU sub forma de "donor board" (cauta asta pe Aliexpress) sau subansamble recuperate.
De asemenea cei care repara se ofera sa cumpere aparatele cu "dauna totala" in ideea ca poate vor putea refolosi piese din ele candva.
Prețuri mici găseși pe Temu. Dar să ai grijă la calificative și numărul lor.
Problema, în primul rând, este că multe site-uri populare sunt orientate către cumpărători cu amănuntul și au prețuri foarte ridicate. O soluție bună poate fi căutarea de furnizori pe platforme precum AliExpress sau Temu, dar nu sunt sigur de calitatea acelor piese. Pot să vă recomand site-ul globy.com, unde găsiți prețuri en-gros și puteți trimite o cerere pentru a găsi un furnizor pentru produsele de care aveți nevoie. Am comandat de câteva ori de acolo și este comod.
UzzY475 întreabă: