| Tiris_Catalin_2000 a întrebat:

Știți cumva cum se numește acest tip de mufa?
Cable https://imgur.com/gallery/UfWUxOy
Dacă nu ma înșel, este o mufa tata (cu pini).
As dori sa găsesc un cablu cu o mufa mama (fără pini), care sa între în acea mufa tata de la schimbator și în capătul celalalt al cablului sa fie USB (normal de pc).

Găsiți cumva voi un asemenea cablu?
Eu tot caut dar nimic.

7 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Da este o mufa tata ( toate care au PINI sunt tati ). Pare un schimbator de masina, corect? Ca sa ii pui o mifa usb nu e mare scofala. Poti taia mufa si sa legi firele de firele mifei usb DAR iti va merge? Vrei sa il conectezi la calculator?

| Tiris_Catalin_2000 explică (pentru dinaprilie):

Da, sa îl folosesc la un g29.
Este schimbator de tir, are acele trei butoane de comutare a vitezelor.

| dinaprilie a răspuns (pentru Tiris_Catalin_2000):

winking... ca sa il poti "cupla" la un calculator, calculatorul trebuie sa il recunoasca iar in cazul schimbatorului de tir lucrul acesta nu se va intampla.

| Tiris_Catalin_2000 explică (pentru dinaprilie):

Pai de ce?
Nu tot butoane sunt?
Adica singura diferenta între varianta de pc și aia de tir este cablul, atât.

| dinaprilie a răspuns (pentru Tiris_Catalin_2000):

Schimbatorul de tir, am inteles bine, este de pe o masina ( autocamion, motorina etc ), da?

| Tiris_Catalin_2000 explică (pentru dinaprilie):

Da, este de tir doar prin simplu fapt ca are acel cablu cu acea mufa (la care nici acum nu-i știu denumirea), atât!
În rest, varianta de tir și cu varianta de pc sunt exact la fel, dacă nu te-ai uita la cablu ca să vezi ca unul are mufa usb și altul acea mufa de tir, nici nu ti-ai da seama care schimbator este de pc și care de tir.
Pe deasupra nu are treaba cu motorina ca schimbatorul este electric, eu pur și simplu mi-am luat o maciuca care cel mai probabil înăuntru ei are un mic cip prin care vine curentul la aceste butoane ca să meargă. Deci eu nu mi-am luat o piesa ca să zici că acționarea ei se face nu electric, ci mecanic prin "forta" termica data de combustibil. Nu, schimbatorul nu este mecanic, este electric. Sau mai bine spus (maciuca), ca maciuca am luat, nu schimbatorul tot în sine (asta daca asa ai inteles)winking
Uite diferențele între schimbatorul de tir și de pc (este doar de cablu, atât!)

Varianta pentru tir https://imgur.com/gallery/EvsFk4E

Varianta pentru pc:
https://imgur.com/gallery/5smK2vC

De asta zic, nu are cum sa nu meargă(zic eu?).
Eu cel puțin am văzut o grămadă de modificări și adaptări la alții pe YouTube, cu schimbator aproape tot schimbatorul de tir, cu volan, cu bord ziceai ca ai tirul în casa și nu pot face eu sa functioneze niște butoane de pe o maciuca?
Acum nu știu, eu zic ca ar merge doar butoanele sunt, normal, electrice.
Acum pe mine ma interesa ca să nu mai tai firele, poate găseam un cablu mama care îl bagam în cablul de la maciuca și după în pc, dar dacă nu găsesc cablu, o sa fac o modificare atunci.
Acum cablu de la maciuca are 6 fire, cel de la usb are 3 fire, dar nu contează fiind pentru pc, vad eu, cred ca fiecare cablu de la usb (din cele 3) îl pun la câte 2 cabluri odată (din cele 6 de la maciuca). Vad eu?

| dinaprilie a răspuns (pentru Tiris_Catalin_2000):

Inteleg ce spui tu. Ce pot sa iti spun eu este ca varianta pentru pc trebuie sa aiba in interiorul lui un chip care contine un program si prin intermediul acestui program calculatorul il recunoaste. Daca tu spui ca ai studiat problema mai in amanunt atunci esti +1 la informatii fata de mine. In principiu ca sa legi firele cu mufa fara de nume la o mufa usb o poti lua pe "incercate". Mufa usb ar trebui sa aiba 3 fire - firul de date si firele de curent - nu sunt sigur daca are fir de 12v/5v separat plus firul de date. Cam atatea cunostinte am eu vis-a-vis de modul in care un periferic ar trebui sa comunice cu calculatorul. Succes!